Cykelferie ved Gardasøen. Det er LIGE mig! Har været pænt aktiv, og alligevel synes jeg, at det er total afstressende! Jeps, det er ikke alle, der synes jeg er helt rask 😊

Hvor er det bare vigtigt at finde netop det, som får DIG til at slappe af. Om det er på langs med meditation i ørerne, eller det er wattjagt op af de stejleste bakker i høj sol.Bare det daglige stressniveau bliver sænket gevaldigt.

Efter 80-100 km på cyklen, fandt vi ud af at hoppe ned i søen med en øl i hånden, det var nok nær det mest afstressende og helende, vi kunne finde på. Så det var vi faktisk tvunget til at gøre hver dag 😊

Vi er ca. 50 personer af sted fra Fredericia, det er simpelthen så hyggeligt. Der bliver ikke sparet på røverhistorier og cykeltips. Det er fantastisk at mærke, at alle hjælper alle. Så det er ikke sidste gang jeg melder mig på en cykel-/kæresteferie.

Vi ved, at vi selv kan påvirke vores humør utrolig meget, så når vi står nede ”på bunden”, så gælder det om at have nogle værktøjer i baglommen, som ligger lige til hive frem. For mig, så gælder det om at tage ”billeder” til mit indre fotoalbum. Så når de sorte skyer kommer forbi, så kan jeg lukke øjnene og finde sol glade billeder frem.

En af deltagerne her på turen er lige så positiv som Ole Henriksen, det er en udsøgt fornøjelse at løbe eller cykle en tur med ham. Kommer jeg med lidt øf, så får han vendt det til noget positivt på få sekunder, hvis altså det er noget, man kan gøre noget ved. Hans motto er ”kan du ikke ændre det, så glem det og gør/lav noget andet”.

Et motto jeg lige skal øve lidt på, men helt klart noget, der skal ind under huden! Pyt og så lidt trykkestøv på 😊

Overskud på vejene

Det er lækkert at mærke, at de fleste billister har overskud til at vente de få sekunder det tager, inden de kan komme forbi os cyklister (og ja vi cykler en og en). Det er ikke altid, det er tilfældet der hjemme! Dog har jeg hørt, at jyderne er markant bedre til at passe på hinanden end de er på djævleøen (måske deraf navnet?).

Men hvorfor har vi egentlig ikke lige de få sekunder til hinanden?! Måske er det 30 sekunder du kommer senere hjem, men det er vel egentlig de færreste, som ikke har tid til det?

Lidt det samme når der skal flettes i trafikken. I min husstand har vi en større sort Volvo og en lille rød Up!, der er markant forskel på, om jeg bliver flettet ind, alt efter hvilken bil, jeg kommer trillende i. Det syntes jeg er lidt tankevækkende. Det burde være fuldstændig lige meget, hvilken bil der kommer, så fletter man pænt ind!

Når jeg er ude og dyrke motion, har jeg ofte en indre dialog, hvor en lille stemme spørger; ”kan du mere” og så tæller jeg vejrtrækninger, hvis jeg føler, jeg er døden nær. Lidt det samme spørger jeg mig selv om i trafikken; ”hvad går der af dig, hvis du lukker en ekstra bil ind, eller stopper for en, som ikke kan komme ud fra en sidevej”. Ingen ting vel!

Ferie til salg

Jeg havde sat mig som mål, at jeg skulle nå at cykle 300 km. Det mål blev indfriet med lidt ekstra, fik nemlig 508 km cykling, 41,3 km løb og 8461 m svøm.. Så nu kan jeg godt melde ud, at jeg har en ”god ferie til salg”.

Solen er pakket ned i tasken og håber at pakke den ud over Danmark

Trætte hilsner

Mette Bjeld

www.bjeld.dk