At få vendt en ikke eksisterende motivation og negativ spiral, er ikke bare lige noget, man gør med et snuptag!

I starten af december kom en herre ind i klinikken. Eller rettere sagt, det var med armen på ryggen – i hvert fald ifølge ham selv. Både familien og lægen havde forlangt/opfordret til, at nu skulle han gøre noget, hvis han ville være her om 10 år.

Fedtprocenten var alarmerende høj, energiniveauet ikke eksisterende og gejsten kunne jeg under første samtale slet ikke finde! Noget jeg ellers plejer at have en noget bedre fornemmelse af! Men her var der ikke engang en LILLE gnist, som jeg kunne fyrre op under.

Shit tænkte jeg, hvordan faaaan får man lige ham i gang.

Heldigvis mødte han op til træning, hvilket jeg roste ham meget for, for det er faktisk ikke let, når man slet ikke har lyst. Vi fik trænet ved gåture med lidt udfordringer på de forskellige bænke rundt omkring i Fredericia, med øvelser op ad træer og huse. Stille og roligt fik han smag for at yde noget. Første øvelse jeg bad ham udføre, lavede han to gentagelser, så orkede han ikke mere. Så vi startede virkelig forfra.

Torsdag i denne uge havde vi femte træning og han kiggede på mig og indrømmede, at jeg var på hans ”Hadeliste” de første tre træninger, men måtte så også indrømme, at han faktisk havde glædet sig til at vise sin fremgang til i dag og var blevet helt forbløffet over, at han nu med glæde fremstillede måltider, med bare lidt salat. Noget som han mente var til kaninerne, blot for tre uger siden. Jeg måtte faktisk styre mig, for ikke at give ham en kæmpe krammer, for det var da noget af det fedeste han kunne sige! Tænk, at vi på bare fem uger, har vendt en så negativ spiral, til en mere positiv en af slagsen. Der er et godt stykke vej endnu, men vi skal nok nå det!

Men hvad gør man egentlig, når der slet ikke er en gnist. Der ikke er nogle omkring en, som faktisk strammer overarmen og forlanger, at du skal tage dig sammen! Jeg er ikke i tvivl om, at min kunde har krydret sit familieliv med nogle ikke helt så pæne ord. For bare når vi trænede, kom der nogle ord, som jeg valgte ikke at spørge ind til.

Nogle gange bliver man simpelthen nødt til at bede om hjælp, tvinge sig af sted og først vurdere om det er et hit, når der minimum er gået fire gange. De første gange bliver man ofte øm, har man ikke trænet i flere år, måske endda årtier, så er det ikke særligt rart! Men når kroppen lærer at arbejde sammen med en, så nyder man pludselig den utrolig effektiv maskine, som vi faktisk er blevet tildelt. Nogle har fået en stærkere maskine end andre, men nyd i stedet for DIN maskine, og se den blive stærkere og nyd derefter at du faktisk kan spise mere nyttigt mad og på den måde se den omforme sig og yde dig nytte.

Glad i låget

Til min biketime i fredags, snakkede jeg med en af eleverne. Hun er lige kommet tilbage fra 2 måneders fravær og stod med et stort smil i badet og forklarede hvor meget hun havde savnet det kick, at kroppen bliver fuldstændig træt, for derefter at bygge sig selv op! Det er lige præcis DE minutter vi skal huske og afspille igen, når vi sidder og kigger ud på sportstasken og lysten er ikke eksisterende.

Morgentricks

Skal jeg til morgentræning, så lægger jeg tøjet frem på vores badeværelsegulv. For det første er det varmt og for det andet, så skal jeg ikke tænke en eneste praktisk tanke, inden jeg står iført træningstøj. Samtidig, så er min alarm et stykke fra sengen, så jeg skal halvt ud af dynen for at slukke den. For så kommer jeg nemlig op. Min dyne er tung og lækker og når jeg først at tænke ”uhhhh, hvor er her dejligt varmt” så er løbet kørt. Og det ved jeg. Så jeg er forberedt på min hygge hjerne!

Få fat i lighteren og tænd din og dine omgivelsers gnist!

Hygge hop Mette Bjeld