Som slankekure, mener jeg ikke, man skal starte om mandagen, det samme gælder nytårsforsæt. Men derfor gør det ikke noget at stoppe op og hanke lidt op i sig selv og blive måske en bedre version 2.0 i det nye år.

Min løbemakker og jeg blev enige om, at holde hinanden op på nogle nøgleområder gennem året, for lige som så meget andet, så holder man fokus det første stykke tid, for derefter at glemme det!

Som mit hjemmelige våben, har jeg taget min telefon i brug, hver måned har jeg lavet en påmindelse, på et af de nøglepunkter, som jeg gerne vil holdes op på.

En lille inspiration fra mine punkter:

I 2018 vil jeg gerne:

– Besøge ____ meget mere.

– Være bedre til at rose folk omkring mig.

– Finde en god sag at bakke op omkring (i år var det børn med angst).

– Udvikle et system, som tangerer hen ad en madplan.

– Være bedre til at fortælle ____ hvor meget de betyder i mit liv.

– Ugentlig ros og ris.

Og så nok den vigtigste – Nyde livet endnu mere end jeg gør nu.

At stoppe op og trække vejret dybt, kigge omkring mig og nyde det lige NU, det har jeg øvet mig på i år. Det har givet mig nogle super lækre øjeblikke, som jeg faktisk lige nu kan sidde og finde frem på nethinden. Det fremkalder helt automatisk et smil på læben – og de smil kan jeg ikke få for mange af J

Bygge på noget der ikke er væltet

I Danmark er der rigtig mange mennesker, der går til psykolog, der bliver stadig kigget lidt skævt til folk, når de fortæller herom. Mange har den forestilling, at man da må være rigtig syg, siden man har behov for at tale med en sådan.

Jeg er af den overbevisning, at hvis man bygger på noget forholdsvist stabilt, så kan man få det til at stå urokkeligt fast. Netop derfor tog jeg fat i en coach, for at blive en endnu bedre Mette 2.0. Det var en rigtig lærerig proces, også selvom hun flere gange sagde, at det virker til du har godt styr på det. Det bekræftede mig blot i, at grene af mit liv var stabile og andre grene trængte til at blive stivet mere af.

Jeg har tidligere skrevet om det fif, jeg fik, hvor man hver fredag skulle sidde i hver sin ende af sofaen, for derefter at give ros og ris. Det er en af de nytårsforsæt, som jeg ved kommer til at betyde rigtig meget. Når man kan få lov til at komme med de små ting i hverdagen, som for den enkelte betyder rigtig meget, men som den anden ikke skænker en eneste tanke, så kan man tage luften ud af ballonen, inden den bliver pustet helt op. Tidligere har det kun været min mand og jeg, som har praktiseret dette, i år skal mine to store drenge med ind over! Lidt spændt på projektet J

50 km i benene

Søndag d. 17. december fik jeg løbet de 50 km som var mit mål, jeg fik samlet 2700 kr. ind, takket være 6 helt fantastiske mennesker, som valgte at betale for de km jeg tilbagelagde. Tusind tak til Malermester Tina Mechlenborg, Kai fra Cykelservice, Peter Rahbek fra Trekantens Algeservice, Ole Nikolajsen fra ProPrint, Finn Roy og Jan.

PowerDay

Første lørdag i det nye år afholder jeg PowerDay – 2 timer med motion – Weehooo. Tilmeld dig til mette@bjeld.dk, det koster 75 kr. og du kan komme med uanset konditionsniveau. A-HU-A

Jeg vender tilbage med indspark til kost og motion. Min første uge i det nye år skal der strammes gevaldigt op. Jeg har åbenbart følt, at jeg skulle sørge for, at der INTET slik var tilbage i huset, når vi rammer den 1. januar..

Nu er der kun til bage og sige – pas på dig selv og dine hænder!

Rigtig godt nytår.

Motivations hilsner Mette Bjeld