I går lukkede politiet pludselig det planlagte landsmøde for KFUM-spejderne, der på grund af coronasituationen har ført til meget debat. Det betød også at MesseC landede på forsiden af landets aviser og medier. Direktør for MesseC Grete Højgaard er ked af situationen.

I løbet af 24 timer ændrede reglerne sig for hvordan arrangementet lovgivningsmæssigt kunne afholdes under særlovene, der er vedtaget af Folketinget og som administreres af myndighederne. Det betød, at den tilladelse man havde fået blev ændret til et forbud, mens arrangementet var igang. Kl. 17 dukkede politiet således op og lukkede for KFUM’s generalforsamling.

»Først og fremmest har vi naturligvis fået politiets godkendelse før arrangementet med KFUM’s konference og generalforsamling. Derudover har jeg tjekket det en ekstra gang hos vores organisation DI. Jeg kunne ikke drømme om at sætte mig op mod landets love«, siger Grete Højgaard.

Hun er dybt rystet over oplevelsen, og samtidig ked af det på spejdernes vegne, fordi de fik afbrudt deres generalforsamling. I forvejen havde der været kritik af afholdelsen på grund af den seneste tids stigning i smittetallet rundt omkring i landet, herunder også Fredericia, der i forrige uge landede i toppen af hårdt ramte kommuner. MesseC har siden coronakrisen brød ud været hårdt ramt af aflysninger, da de normalt store arrangementer har måttet udskydes. Senest i sidste uge aflyste Skills Denmark deres arrangement for vinteren 2021.

Grete Højgaard Direktør Messe C

Myndighederne har undervejs haft flere forskellige tilgange til krisehåndteringen, og i sommers forhandlede partierne i Folketinget om en genåbning af samfundet efter nedlukningen i marts. I takt med det stigende smittetal i samfundet satser myndighederne denne gang på lokale nedlukninger eller begrænsninger, og det rammer således KFUM’s planlagte arrangement for weekenden. Grete Højgaard er ulykkelig over udviklingen, hvor man har fulgt politiets og sundhedsmyndighedernes anvisninger, men disse således har ændret sig meget hurtigt. Nu er arrangementet afbrudt, og MesseC er landet på forsiderne af aviser og medier på en uheldig baggrund. Men det er også med chok, at den pludselige kursændring ramte.

»Vi var ikke i stand til at give dem den gode oplevelse, som vi ønskede. Sidst men ikke mindst er jeg ked af det på medarbejdernes vegne som op til arrangementet har gjort deres allerypperste for at sikre, at alt var i orden«, slutter Højgaard. ■

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer