Merrild Kaffe lukkede fredag arbejdet ned på Erritsø Møllebanke 3, hvor adm. direktør Peter Falk havde sendt omkring 40 medarbejdere ud i marken, hvor der skulle samles affald ind.

Der er langt fra Fredericia til der, hvor kaffeplanterne gror, men der er en sammenhæng mellem de udfordringer klimaforandringerne giver kaffeproduktionen og affaldet, der bliver smidt i naturen. Derfor har Danmarks største kaffemærke besluttet, at miljøindsatsen for kaffeproducenterne skal suppleres med en lokal indsats i Fredericia.

Affaldsindsamlingen arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening, og i den forbindelse trak medarbejderne fra Merrild Kaffe selv i refleksveste og tog en snapper med sig og en affaldspose. Medarbejderne var opdelt i grupper á fire, og vi koblede os på gruppen med adm. direktør i Merrild, Peter Falk, der havde vundet tjansen i området omkring Tonne Kjærsvej.

Til at hjælpe med organiseringen af ruterne har Merrild været i kontakt med formand for Teknik- og Miljøudvalget, Christian Bro (A), der har udpeget de bedste steder til at indsamle affald.

»Merrild er aktive i Affaldsindsamlingen, som Danmarks Naturfredningsforening står bag, og det er virkelig inspirerende at følge hvor mange skoler og borgere, der gerne vil rydde op efter andre. Når vi går ud og samler ind, er det bogstaveligt, fordi vi vil ”Walk the talk”. For når vi er med til at opfordre danskerne til affaldsindsamling, skal vi da også gøre det selv. Selvom det kun er én dag, er det med til at gøre os mere opmærksomme på det og bedre til at håndtere affald i vores hverdag – både hjemme og på kontoret. Derfor har vi også som et led i samarbejdet gennemgået vores affaldssortering, som fra i dag også vil inkludere sortering af grønt affald efter aftale med kommunen,« siger administrerende direktør i Merrild, Peter Falk.

Peter Falk (bagerst) var selv med ude at samle affald ind. (Foto: AVISEN)

Undervejs på turen rundt blev der blandt andet stødt på fastfood affald, dåser og cigaretskodder. Oplevelsen med at samle skrald var med til at give medarbejderne i Merrild en anden oplevelse.

»Vi vil gerne engagere os i projektet, og så har vi en anderledes dag sammen, og det har medarbejderne taget godt imod. Det giver en sjov dag, som er med til at skabe et samtaleemne på kontoret i den kommende tid,« siger Peter Falk.

I forvejen er Merrild aktive med CSR-projekter i de lande, hvor kaffen produceres, men det er på nogle andre vilkår end det her projekt med Naturfredningsforeningen. Fælles for projekterne er dog, at det handler om bæredygtighed.

Affaldet røg ned i skraldeposer, der efterfølgende blev vejet på Merrilds kontor. (Foto: AVISEN)

Ringe i vandet, der glæder Danmarks Naturfredningsforening

I Danmarks Naturfredningsforening er der stor tilfredshed med, at partnerskabet om Affaldsindsamlingen har været med til at bane vejen for et lokalt samarbejde i Fredericia mellem kommunen og Merrild.

»I Danmarks Naturfredningsforening tror vi på, at hver gang vi hver især gør noget ekstra for miljøet, bidrager det positivt til det globale miljø og inspirerer andre.  Når vores partnerskab med Merrild om Affaldsindsamlingen leder til, at Merrilds medarbejdere selv tager fat, er det et fint eksempel på, at frivilliges indsats breder sig som ringe i vandet,« siger Charlotte Juul fra Danmarks Naturfredningsforening.

Alt fra alm. plastik til dåser blev fundet. (Foto: AVISEN)

Kaffegrums som eksempel på værdifuldt affald

Merrild og Danmarks Naturfredningsforening har bl.a. valgt at fokusere på kaffegrums som eksempel på værdifuldt affald, der kan anvendes til forskellige, gode formål. Der opfordres til, at kaffegrums sorteres som bioaffald eller genanvendes i den hjemlige husholdning som fx gødning, lugtfjerner, insektmiddel og endda i madlavning. I dag er det kun ca. halvdelen, der bliver genanvendt, så der er et stort potentiale. Merrild er det kaffemærke som foretrækkes af flest danskere, og der drikkes årligt ca. 1 milliard kopper Merrild Kaffe i Danmark.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jesper
Jesper
4 måneder siden

Det er for farligt at kontoransatte smider tastaturet og render rundt på landevejen. Jeg kørte forbi nogle der stod på striben mellem cykelsti og vejbane, med ryggen til trafikken. Det var tæt på at gå galt.

Det er en uddannelse at bevæge sig derude. Og der findes faktisk et amu kursus der hedder ‘vejen som arbejdsplads’ og ingen entreprenør må foretage sig noget dér, før der er styr på teori og praksis.

Få lige styr på det før i gentager succesen, og helst før det går galt….