I 16 år har Angela Merkel været Forbundskansler i Tyskland, men hun har valgt ikke at genopstille når der skal være valg igen. Derfor har hendes parti, CDU, nu valgt arvtageren. Valget er faldet på 59-årige Armin Laschet.

Der var tæt løb mellem den tidligere gruppeformand for det store tyske centerparti, CDU, Friedrich Merz og den mere moderate Armin Laschet. På en online partikongres med 1001 delegerede medlemmer tog Laschet sejren med 521 stemmer mod Merz’ 466 stemmer.

59-årige Laschet er født og opvokset i Vesttyskland, hvor han fortsat bor med sin kone og tre børn. Udover nu at være formand for CDU, så er Laschet Ministerpræsident i delstaten Nordrhein-Westfalen – en post der nu altså ser ud til at blive skiftet ud med landets største post: Posten som Forbundskansler.

Der var længe et dødt løb mellem tre stærke profiler, men det blev altså Laschet der løb med sejren. Politisk er den nye formand umiddelbart den naturlige afløser for populære Mutter Merkel, der i mange år har været midtersøgende og kompromissøgende. Det er en linje man forventer, at Laschet kommer til at fortsætte ufortrødent.

Om han skal være kanslerkandidat er dog ikke endegyldigt endnu. Det afhænger af et valg med søsterpartiet CSU, hvor der bliver peget på den der skal afløse Merkel på posten som kansler. Umiddelbart er Laschet det oplagte bud, men svingende meningsmålinger og et mere eller mindre ukendt navn giver ham ikke de bedste arbejdsbetingelser.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer