Mange opholder sig mere udendørs i disse corona-tider, så det er vigtigt at huske solcremen.

Mange danskere er meget mere udendørs i denne tid, end de er vant til. Det gælder ikke bare børn og pædagoger i daginstitutioner. Også de børn, der er vendt tilbage til skolebænken, samt deres lærere opholder sig meget mere ude end normalt for at minimere risikoen for corona-smitte.

Ifølge apoteker Tine Klingsten betyder det meget udeliv, at man skal være mere opmærksom på de gode solråd. Det vil sige, at man skal huske at tage en solhat eller kasket på og så vidt det er muligt holde sig i skyggen. Det gælder ikke mindst i middagstimerne mellem kl. 12 og 15, hvor UV-indekset er højest. Desuden skal man huske at smøre sig ind solcreme fra morgenstunden.

Det bør være en del af den daglige morgenrutine at smøre sine børn og måske sig selv ind i solcreme de soludsatte steder, før man går ud ad døren. Du kan måske nævne tommelfingerreglen om, at man skal smøres ind 20 minutter før man går ud i solen, så cremen kan nå at trænge ind i huden.” Hjemme hos os gør vi det inden vi tager af sted. Mine børn spørger sig så ind igen ved middagstid. Så er vi sikrer på at de ikke bliver brændte af solens skarpe stråler.

Apotekeren peger også på, at man skal smøres ind flere gange på en dag, hvis man opholder sig ude hele tiden. Og der er ikke nogen risiko for corona-smitte, når pædagoger smører børn ind i solcreme. COVIS-19 smitter nemlig gennem dråber og ikke gennem huden.

Vælg høj solfaktor

Man skal vælge solfaktor efter hudtype, UV-indeks og eksponering. Jo lysere hud man har, og jo højere UV-indekset er, jo højere solfaktor skal man bruge.

Hvis man eksempelvis har en meget lys hud og skal ud i stærk sol, så er faktor 50+ det, vi anbefaler. Andre kan måske klare sig med solfaktor 15,” siger apotekeren.

Det er individuelt hvordan man oplever solens stråler. Jo højere faktor – jo længere kan man være ude i solen og jo længere tid er man beskyttet. Man skal huske at smører huden flere gange om dagen især også hvis man sveder meget. Vil man undgå soleksem skal man også op i en høj faktor.

Det er meget individuelt, hvilken type solcreme man bedst kan lide. Nogle foretrækker, at solcremen dufter lidt, og andre foretrækker den uden parfume. Det vigtigste er, at man finder et produkt, man kan lide at bruge. Der findes produkter særligt beregnet til børn, der ikke indeholder parfume.

Apoteket minder også om, at man kan blive forbrændt af solen, selvom det er overskyet, eller man befinder sig i skyggen. Og man skal ikke lade sig narre af, at luften er kølig. For solens stråler er lige stærke – uanset temperaturen.

Det kan være en god ide at man skal holde øje med UV-indekset. Er det på 3 eller derover, bør man anvende solcreme,” slutter apotekeren og anbefaler, at man downloader Kræftens Bekæmpelses UV-app og tjekker den hver morgen.

Lige nu kører Fredericia Krone Apotek på solprodukter enten 20% rabat eller 3 for 2. Få hjælp og vejledning på apoteket om hvilke solprodukter der er rigtigt for dig.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer