Over halvdelen af danskerne har ikke taget stilling til, hvem der en dag skal arve deres pension, viser en ny Epinion-undersøgelse. I Region Syddanmark har en lidt større andel taget stilling end i Danmark som helhed.

Har du den rigtige arving til din pension? Det er et væsentligt spørgsmål for mange danskere, der i løbet af arbejdslivet sparer betydelige formuer op, men måske ikke har overvejet, hvem der får pengene, hvis man går bort.

En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Industriens Pension blandt 1.018 danskere viser, at 54 procent af danskerne med en pensionsordning ikke har taget aktivt stilling til, hvem der en dag skal arve deres pensionspenge. I Region Syddanmark har 48 procent ikke taget stilling.

Samtidig svarer 30 procent af danskerne, at de ikke ved, hvem der arver pengene. I Region Syddanmark er det knap 28 procent, der ikke ved, hvem der arver pensionsformuen.

Ønsker til arv varierer ofte

Forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing, anbefaler, at man sikrer sig, at den rigtige arving står som begunstiget, så pensionsopsparingen går til den eller de ønskede personer.

”Det er vigtigt, at du har styr på, hvem der står til at arve pensionen. Vi anbefaler, at man tager aktivt stilling til, hvem der skal arve, så vi er helt sikre på, at alt er, som medlemmerne selv ønsker. Det er en vigtig overvejelse, for vi ved, at ønskerne til, hvem der skal arve opsparingen, ofte er forskellige fra person til person,” siger hun.

Udbetaling til børn eller samlever?
Hvis man ikke tager aktivt stilling, udbetaler de fleste pensionsselskaber, herunder Industriens Pension, automatisk til nærmeste pårørende. Det kan fx betyde, at det er samleveren og ikke ens børn, som vil få udbetalt pensionen, hvis man går bort.

”Med moderne og skiftende familieformer, hvor alle fx ikke bliver gift, er det ekstra relevant, at man tjekker og aktivt tager stilling til, hvem der står som arving af pensionspengene,” siger Joan Alsing.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer