AirHelp.dk fortæller at næsten 60.000 passagerer fik ret til kompensation grundet flyforsinkelser til eller fra de danske lufthavne, sidste sommer. Der er dog stadig en lang række passagerer, som endnu ikke har hentet dén kompensation, der bare ligger og venter på dem. Passagerer bør derfor være opmærksomme på deres rettigheder denne sommer, så de ikke misser muligheden for at hente deres retmæssige økonomiske kompensation.

Hvad er dine rettigheder som flypassager?

Mere end 25.000 passagerer har allerede hentet deres retmæssige kompensation efter de havde fløjet til eller fra de danske lufthavne. AirHelp.dk forventer dette års kompensationstal til at stige grundet ‘overturisme’, da flyselskaberne får endnu flere rejsende i år. Som flypassager er det derfor vigtigt at du kender dine rettigheder, hvis dit fly bliver overbooket, aflyst eller forsinket.

EU-loven også kaldet EC261 kræver at flyselsskaberne skal kompensere alle passagerer der flyver til eller fra EU via et europæisk flyselskab, og som er mere end 3 timer forsinket. Passagerne har også ret til kompensation, hvis de bliver nægtet boarding eller flyet er aflyst. Under denne lov kan passagererne kræve op til 600 euro i kompensation – og de kan hente deres kompensation hele 3 år tilbage i tiden.

Flyselskaberne kan kun slippe fra at betale denne kompensation, hvis der var tale om en ekstraordinær omstændighed, som farligt vejr, terror eller andre sikkerhedsmæssige årsager. Hvis man er i tvivl om man har ret til kompensation kan man indtaste sin flyinformation på AirHelps hjemmeside eller via deres app, og få direkte svar på om denne rejse vil give ret til kompensation.

“Selvom vi var nogle af første i verden til at sætte fokus på dette, og virkelig gøre en indsats for at passagererne kender sine rettigheder, så har vi stadig et stort stykke arbejde foran os, 32.000 passagerer har ikke hentet deres kompensation, selvom sagerne er vundet, og pengene bare ligger og venter på dem. Heldigvis kan passagerne kan hente kompensation 3 år tilbage i tiden, og vi vil fortsat gøre en indsats for at oplyse de rejsende, om det de burde have fået at vide af flyselskaberne” siger Henrik Zillmer, Stifter og Direktør ved AirHelp.dk

https://fairbillet.dk/Store/Basket/BuyTicket?EventId=249&TicketCategoryId=845d