Nikolaj Mehl vendte i sommeren 2018 retur til dansk håndbold efter i en årrække at have spilet i norsk håndbold, og det var med en særlig ting for øjet, nemlig at få FHK i Ligaen og spille der.

Mehl har tidligere spillet i danske klubber som TTH Holstebro, Lemvig-Thyborøn og HC Fyn inden turen gik til den norske storklub Elverum, hvor venstrehåndsspilleren var en af profilerne på holdet, der deltog i Champions League.

Sidste sæson vendte Nikolaj Mehl snuden hjem mod dansk håndbold. 1. division i FHK stod på menuen, og med en direkte oprykning står der nu Liga på programmet, som for FHK’s vedkommende starter på mandag mod GOG.

“Vi begynder for alvor at glæde os nu. Det gør man altid efter sådan en opstart,” indleder Nikolaj Mehl til Fredericia AVISEN.

I Mediano Håndbolds podcast blev det sagt, at Mehl i sidste sæson ikke gjorde mere end det højst nødvendige på banen, og han håber, at det i denne sæson kan kan blive tilfældet igen.

“Jeg tænker, at jeg skal det der skal til, og ikke mere end det skal og det håber jeg er nok,” lyder Mehls svar.

Efter at have spillet i Champions League-arenaer med Elverum tog Mehl skridtet ned til 1. division i sidste sæson, hvor mindre sexede arenaer ventede. Nu glæder han sig til at være på den øverste hylde i Danmark.

“Det er noget vi glæder os til allesammen, og det var derfor, at jeg kom hjem, og så er det med at præstere,” slår Nikolaj Mehl fast.

Mehl er med sine 35 år den ældste i FHK-truppen, og han ser også sig selv som en, der skal vejlede de unge i truppen.

“Jeg vil gerne være en man kan læne sig op ad, men der er mange i truppen, som har prøvet en del,” siger Mehl og kommer ind på opstarten til Ligapremieren:

“Der har været mange positive elementer, men der er stadig meget at arbejde med. Det bliver en lang og hård sæson, men vi tager positive ting med til første kamp,” forklarer Mehl, der har målsætningen klar:

“Vi skal etablere os i Ligaen, og vi skal ikke ende som nummer 14. Alt andet end det og så sikre os overlevelse,” siger Nikolaj Mehl.

Hvad skal bære jer igennem sæsonen?

“Helt klat holdet. Vi har ikke en stjerne, der laver 200 mål på en sæson. Vi skal alle præstere maksimum hele vejen igennem,” siger Mehl og slutter med at komme ind på GOG-kampen, der ventes at blive spillet i en udsolgt thansen Arena med 2.600 tilskuere:

“Det bliver sindssygt sjovt, og det bliver en åbningskamp, hvor ingen ved hvor man står og der ikke er noget pres på os.”

FHK og GOG tørner sammen mandag aften klokken 20:00, og kampen transmiteres direkte på TV 2 SPORT.

https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/78030?&q=88c889e5-f98b-4b3a-a276-39a78bd12a85&p=215902a9-9b95-4202-a9e8-cf92ed932cb1&ts=1566984830&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=ec63a4504fc4015bc1cf7d5992f54cc3