Fire medarbejdere hos Sundplejen har overfor Fredericia AVISEN givet udtryk for, at de er utilfredse med forløbet omkring ansættelsesforholdet. Den kritik afviser direktør hos Sundplejen, Robert Rasmussen.

I november blev det endegyldigt, at Sundplejen ApS blev valgt som ny leverandør af personlig pleje og praktisk bistand i Fredericia Kommune.

Forinden havde der været stor fokus på udbudsrunden, og det kulminerede med en velbesøgt demonstration på Rådhuspladsen i Fredericia.

Kritikken fra medarbejderne, der indtil for nylig arbejdede for det tidligere udbudsfirma i Fredericia, Kære Pleje, har ikke noget at gøre med demonstrationen. Til gengæld er det forholdet omkring den kontrakt, som de havde underskrevet med Sundplejen ApS.

Fredericia AVISENs redaktion er bekendt med medarbejdernes idenditet, men de ønsker at fremstå anonymt. Vi kalder dem derfor A, B, C og D.

Deres kritik går på følgende:

“I december 2019 underskrev jeg en kontrakt på en 37 timers dagvagt, og for ti dage siden havde de pludselig ikke en 37 timers dagvagt til mig mere. De kunne se, at de ikke havde timer og borgere nok til mine timer. Derfor tilbød de mig en afløserstilling, som de har forsøgt at opsige med to dages varsel. Det er ikke i orden, siger min fagforeningen,” fortæller A til Fredericia AVISEN.

“De kunne ikke ikke tilbyde mig 32 timer og ændrede det derfor til 28 timer, men det sagde jeg nej til. I stedet tilbød de A min stilling, men hun blev bortvist og så kunne jeg pludselig alligevel godt få de 32 timer. Det sagde jeg også nej til grundet omstændighederne,” siger B og bliver suppleret af A:

“Jeg har arbejdet indenfor branchen i 15 år, og har aldrig mødt sådan en arbejdsgiver. Jeg har ikke oplevet før, at man ikke kunne stå inde for en kontrakt,” siger A.

C har en anden historie. C blev opsagt mandag d. 23. februar 2020.

“Jeg skrev under på min kontrakt i december, og mandag klokken 16:06 modtog jeg min opsigelse fra Sundplejen. Jeg svarede, at jeg var ked af det, og ville have en begrundelse. Jeg havde intet hørt og kontaktede derfor min fagforening, FOA. De sagde, at jeg skal arbejde 14 dage med Sundplejen,” forklarer C.

D har en gyldig kontrakt med Sundplejen, og mødte efter planen op på arbejde i lørdags. Hun forventer dog ikke at fortsætte der:

“Grundet uvisheden og roden i min kontrakt ser ikke mig selv som en, der vil være der,” siger D.

Efter kritikken fra de fire medarbejdere har Fredericia AVISEN talt med direktør i Sundplejen ApS, Robert Rasmussen, som forholder sig til kritikken fra A, B, C og D.

“Vi har forespurgt om de vil ændre i deres ansættelsesforhold. Vi har ansat personer ud fra de forhold Fredericia Kommune har sat ud fra grove træk. Vi har skullet planlægge for 3-400 medarbejdere, det er omkring 7-8.000 timer i måneden. Derfor har vi ikke før for nylig været klar over hele omfanget, og har derfor justeret på det med nogle medarbejdere, da det på forhånd var vanskeligt at regne omfanget ud,” siger han og slutter:

“Vi har haft en opstartsdag, hvor alle dem der mødte på arbejde, havde en god dag og var ovenud glade og tilfredse.”

Udover i Fredericia Kommune har Sundplejen ApS afdelinger i Aarhus og Haderslev.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer