En meget glædelig og spændende politisk drøftelse vedrørende Ungdommens Hus i Fredericia

Vi kunne læse i Fredericia dagblad at der skal vedtages en ny fritidspolitik i Fredericia kommune med sigte på at styrke forebyggelse i forhold til kriminalitet og misbrug. Dette gælder også Ungdommens Hus i Norgesgade.

I den forbindelse glæder det mig utrolig meget at alle politikerne på tværs af de folkevalgte partier er enige om at de ansatte i Ungdommens Hus skal bruge mere tid på at være sammen med de unge end at afvikle koncerter i salen.

Jeg er sikker på det er den helt rigtige prioritering i forhold til de unge mennesker i Fredericia.

Ifølge driftsbudgettet for 2020 koster det Fredericia Kommune 3,8 mio. kr. inkl. lønninger at drive Ungdommens Hus. Derfor kunne det være yderst interessant at vide hvor mange brugere, med bopæl i Fredericia kommune, Ungdommens Hus har årligt?

Om de 3,8 millioner kr. er anvendt bedst muligt på Ungdommens Hus i Fredericia kan jeg ikke konkludere noget ud fra endnu uden at kende det reelle antal brugere af huset, men det vigtigst for mig er at borgernes penge afvendes bedst muligt til at hjælpe så mange unge mennesker som muligt.

I den henseende vil jeg gerne bakke Inger Nielsen (DF) op omkring at der er for mange unge, der intet sted har at være om aftenen, og hvis forældrene er imod, at aldersgruppen er for bred, så er det klart, at de unge skal have førsteret. Målgruppen for Ungdommens hus er i dag 15-25-årige og lad os se om denne målgruppe ændres fremover. Min holdning er at huset skal være for ungdommen og ikke en varmestue for voksne mennesker.

Pernelle Jensen (V) udtaler at hvis byrådet ender med at ville udvide målgruppen, så kan hun ikke se, det kan lykkedes, uden at der skal ske markante ændringer på Ungdommens Hus, hvilket jeg er helt enige med hende i. Lige nu opfatter jeg Ungdommens Hus som et sted hvor de unge mennesker udlever deres sub kulturer og dermed skræmmes mange af de andre unge mennesker væk. Stedet bør efter min mening være mere åbent og imødekommende af udseende så flere unge mennesker ønsker at benytte stedet.

Jeg ser meget frem til at følge debatten omkring den nye fritidspolitik i den kommende tid.

Med venlig hilsen

Søren Grøn Stampe, bestyrelsesmedlem Konservative Fredericia

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer