Den imponerende bygning der skal huse DLGs hovedkontor glimter i det danske sommervejr, hvor solens stråler giver yderligere karakter til den i forvejen meget karakteristiske bygning. Flaget foran det nye hovedkontor vajede i det blæsende vejr lige ud til Lillebælt og den røde løber var rullet ud. I dag var nemlig dagen, hvor de første 250 ud af 350 medarbejdere flyttede ind.

Bygningen er markant i sit udtryk, men samtidig er den skabt til DLG. I baghaven ligger, meget symptomatisk, en gul kornmark. Mere passende bliver det vidst ikke. Med sin centrale placering tæt på motorvejen har en af Danmarks største virksomheder, DLG, valgt at placere deres hovedkontor lige her i Fredericia. Fra kantinen ses kornmarken og umiddelbart bag den finder man Lillebælt og den Nye Lillebæltsbro. 

Der er liv i bygningen da vi kommer, medarbejderne er mødt ind et par timer før pressen så de kunne nå at komme på plads. Jeg ville elske at have været hele vejen rundt i den imponerende bygning, der umiddelbart ser ud til at rumme overraskelser og arkitektoniske påfund gemt i alle kroge. Men Corona er fortsat en trussel, så det kunne ikke lade sig gøre denne gang. 

Men det er vel ikke nødvendigt med hele den store tur, for alene turen rundt i kantineområdet med udsigt over Lillebælt kan få enhver medarbejder til at elske sin arbejdsplads – og det var da også for undertegnede et dejligt sted at starte arbejdsdagen. 

Normalt når vi dækker erhvervsvirksomheders åbninger, så er det med vores lokale kolleger og måske et nationalt medie eller to. Men denne dag var helt speciel og noget som jeg ikke selv har prøvet før. Der var journalistiske kollegaer fra alverdens fagblade, der også meget nysgerrigt ville vide mere om den store beslutning som det har været at flytte DLG fra Axelborg, midt i København, til Snoghøj og Fredericia. Det viser også noget om hvad det er for en virksomhed der har valgt Fredericia som deres by.

Koncernchef Kristian Hundebøll er blandt de der var til stede ved den første arbejdsdag i Fredericia. Forud for hans møde med pressen havde han været rundt ved de mange medarbejdere der er startet i dag for at sige hej. For det er også en stor dag for den danske erhvervsleder. Et strategisk valg for flere år siden er nu ført ud i livet. Det har kostet gode medarbejdere, men samtidig er nye medarbejdere kommet til.

Flere centrale funktioner er slået sammen i det nye hovedkontor, ligesom at datterselskabet VILOFOSS er flyttet med fra Gråsten. I dette ligger en anden helt særlig historie, nemlig historien om at medarbejderne hver morgen bliver hentet i en lille bus for at komme til Fredericia. For man vil nemlig også gerne yde den medarbejderpleje der er nødvendig, hvis medarbejderne skulle med til det nye hovedkontor. 

Men der summede af liv, kaffemaskinerne blev flittigt brugt og i kantinen var der gang i madlavningen. Lige ude for døren er også en køkkenhave, så det kun er de mest friske råvarer der bliver brugt. Alt sammen går det hånd i hånd med hvad det er for en virksomhed der er flyttet ind.

Læs mere om flytningen her:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer