Det er fredag eftermiddag. Fredericia Avisen aflægger Istanbul Kebab & Pizza i Danmarksgade et besøg til frokost. Redaktionen bestående af tre mand og en søn sætter sig til rette i de hyggelige omgivelser, mens Zabe Mutadel og teamet klargør maden, som falder i rigtig god smag.

Istanbul Kebab & Pizza er en af de kendte pizzarestauranter i Fredericia. Det startede med, at brødrene Seref og Michael Yayla åbnede pizzariet Konstantinopel i Vejle. Tilbage i midten af 90’erne åbnede Yayla-brødrene Istanbul Kebab & Pizza, som på daværende tidspunkt lå i den nuværende Jyske Bank-bygning i Jyllandsgade. Efter ti år i Jyllandsgade rykkede pizzariet til Danmarksgade, hvor Istanbul stadig ligger den dag i dag.

For fem år siden kom pizzariet på Zabe Mutadels hænder, efter Yayla-brødrene havde solgt Istanbul til en køber, der dog efter et år allerede solgte det videre til Zabe, som d. 1. januar kunne fejre fem års jubilæum som ejer.

Indretningen er lavet om, efter Zabe for fem år siden overtog Istanbul. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

”Vi har lavet rigtig meget om, der er kommet nye møbler, nyt gulv, nye vægge og nyt menukort. Ja, alt er næsten lavet om,” siger Zabe til Fredericia Avisen og fortsætter:

”Vi har knoklet rigtig hårdt de sidste fem år og føler selv, at vi har skabt et godt ry til stedet. Lige pt. overvejer vi tiltag på nogle faste dage i ugen, det kunne fx være en familiepizza til kun 100 kr. Så vi forsøger via forskellige ting at tiltrække endnu flere kunder, så de får smagt på vores mad, som de forhåbentligt godt kan lide.”

Alt imens snakker med Zabe går har vi afgivet vores bestilling. Chefredaktøren skal have sig en Azims Pizza, kulturjournalist Thomas snupper en iskenderkebab. Thomas’ søn skal have en Istanbul special (burger med pommes fritter) og undertegnede, der egentlig er ansat til at lave sport, men ved denne lejlighed er madanmelder, tager en meat lover.

Istanbuls ejer, Zabe, får en snak med chefredaktøren. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

Meat lover-pizzaen er også et sandt drømmeland for en kødelsker. Kød med kød på ville jeg kalde det, hvis jeg skulle beskrive det for venner. Lidt mere korrekt består en meat lover af skinke, kebab, kylling, pepperoni, bacon og løg.

Chefredaktør Andreas’ Azim bestod af spagetti, kylling, kebab, jalapenochilli, icebergsalat og dressing.

Thomas savler ved tanken om en iskenderkebab. Det lyder til, at han ikke har fået sådan en længe, så han glæder sig over, at det er muligt at få sådan en, der består af dönersauce, tyrkisk brød, yoghurt, salat, dressing og kebab.

Thomas’ søn Sylvester kaster sig over en Istanbul special, der består af 150g bøf, salat, løg, tomat, BBQ-sauce, mayo og relish.

Ens for alle bestillingerne var, at de bliver skyllet ned med den klassiske cola. Efter lidt tid kommer maden på bordet. De obligatoriske Snapchat, Facebook, og Instagram-billeder tages, mens der også tages billeder til redaktionel brug.

Så er der serveret. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen

Godt ser det ud på bordet, og godt smager det. Undertegnedes mund løb i vand, da Zabe stiller tallerkenen med meat lover-pizzaen, og jeg er i drømmeland. Det smager som det ser ud, himmelsk. Undervejs kan jeg mærke, at jeg er ved at blive presset, men ned skal den. Efter en hård kamp får jeg nedkæmpet kødorgiet til pizza, som jeg på det varmeste vil anbefale, hvis man er til kød og pizza.

Bon appetit og på gensyn Istanbul Kebab & Pizza.

En glad og tilfreds sportsjournalist, efter meat lover er spist op. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen