I oktober 2016 åbnede McDonald’s på Strevelinsvej 13 i Erritsø. Fredericia AVISEN har besøgt restauranten i Erritsø, og taget en snak med franchisetager Peter Larsen.

I den del år har Sunset Boulevard og Burger King været fastfoodrestauranterne på Strevelinsvej, men med åbningen af McDonald’s gjorde man op med det.

“Det har været spændende og meget interessant for os at åbne her. Der har været mange gæster, som har lært, at vi er her, og vi er en god del af bybilledt i Erritsø,” siger Peter Larsen.

Samtidig med åbningen af den nye McDonald’s skulle fredericianerne og de øvrige gæster i restauranten vænne sig til en ny ting.

“Vi var en af de første restauranter i Danmark, der fik selvbetjeningsplatformene. Folk har taget rigtig godt imod det, og det er fedt med den teknologiske udvikling. I Danmark har vi alle en iPad eller mobil, så det har været naturligt for folk at anvende. 75 % af vores gæster benytter sig af skærmen,” fortæller Peter og kommer ind på fordelen ved skærmen, hvor man ikke føler sig presset af ekspedienten bag disken:

“Netop, der er ingen, der står og presser. Der er fred og ro. Der er heller ingen hastværk, når man har børnene med, og børnene synes også det er sjovt, og kan selv lave deres bestilling.”

Skolebørn og fodboldfans på besøg

Med placeringen på Strevelinsvej ligger McDonald’s tæt på flere uddannelsesinstitutioner, og det afspejler sig også i frokostpausen.

“Der kommer mange forbi i frokostpausen, og det er vi selvfølgelig forberedt på. Det er ikke kæmpe menuer, som de køber, men “nemme” ting som chili cheese tops, cheeseburgere,  Tasty Cheese og nuggets,” siger Peter og kommer ind på, hvornår der er mest run på i restauranten:

“Søndag er den dag, hvor der er mange på motorvejen og mange kommer forbi, fordi de har tid itl det der i forhold til en travl hverdag.”

Netop søndag er også en dag, hvor Superligaklubberne i fodbold spiller. Det betyder, at flere af de forskellige fangrupperinger også stopper ind på McDonald’s på Strevelinsvej.

“Vi er altid glade for at få besøg af dem. De opfører sig som regel pænt, og de gange, der har været lidt problemer, er det hurtigt blevet løst,” fortæller Peter og fortsætter:

“De kommer jo som almindelige kunder, og er sultne, så hvis vi leverer varen og får dem hurtigt igennem, så er der sjældent ballade.”


Udviklingsmulighederne

Peter Larsens restaurant ligger ud til motorvejen, og derfor skeler han også mod andre af den slags restaurationer, når det kommer til udvikling.

“Vi er ikke de første, der ligger ud til motorvejen. Der er eksempelvis den ved DTC i Vejle og den i Skanderborg, hvor vi kigger på deres udvikling. Det tager tid, fordi folk skal lære, hvor vi er, og bruge os som et stop på vejen,” forklarer Peter og kommer ind på målsætningen for restauranten:

“Vi skal fortsætte salgsudviklingen vi har haft, og ansatte flere, fordi vi skal være flere ansatte grundet travlhed. Det kunne også være rart, hvis Den Gamle Lillebæltsbro ikke lukker, da det påvirkede vores sommersalg, som ikke levede helt op til forventningerne,” udtaler Peter, der også er begyndt at engagere sig lokalt:

“Vi har indgået et sponsorat med EGIF i forbindelse med et indendørsfodboldstævne med ca. 1.200 deltagere. Vi giver en cheeseburgerbillet til alle deltagerne, og giver derfor lidt tilbage til lokalsamfundet på den måde,” lyder det fra Peter Larsen.

https://goo.gl/MSbg7k