11-årige Matti Søby fra Middelfart blev ved DM i ju-jutsu i Ribe i weekenden danmarksmester i ju-jutsu-klassen børn under 36 kg. Matti Søby, der sidste år vandt Danish Open i sin vægtklasse, kæmpede målrettet og koncentreret, og den ene kamp var afsluttet på bare 15 sekunder.

Den store kampgejst gav ham også prisen for dagens fighter i børneklassen, ligesom Matti Søby også fik prisen for at være årets børnefighter i 2018, hvor han altså har været den bedste fighter samlet ved de stævner, der har været. 

Så selvom Matti Søby ifølge hans træner fik en let dag på kontoret og kunne have klaret langt større modstand ved DM, så gjorde han rent bord og fik hele tre priser med hjem fra DM. 

Matti med sin medalje og pokal. Foto: FJJK


“Det er et sindssygt flot resultat, og han har virkelig fortjent det, for han træner top seriøst og målrettet. Det er mange år siden jeg har oplevet en 10-årig træne så målrettet og hans drøm er også at få sort bælte i ju-jutsu,” fortæller hans træner fra Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub Frank Stjernholm.

Formand for Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub Lasse Weimar er også glad for danmarksmesterskabet til klubben. 

“Det er virkelig et flot resultat og han kæmpede nogle gode kampe, og det er mange år siden, at Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub har haft en danmarksmester i ju-jutsu, så det er virkelig flot,” siger Lasse Weimar. 

Matti Søby og Alexander Wichmann til DM. Foto: FJJK

Også 18-årige Alexander Wichmann fra Fredericia Judo og Ju-Jutsu Klub stillede op ved DM i ju-jutsu, men trods nogle virkelig flot kæmpede kampe, så lykkedes det ikke ham at få en medalje med hjem til Fredericia i denne omgang. 

www.eventc.dk