Matas og Falck har indgået et samarbejde om at tilbyde gratis og frivillig test til samtlige 2500 medarbejdere i Matas.

Det er den såkaldte antistof-test, der kan fastslå om en person har haft Corona-virus og dermed har dannet antistoffer.

”Vores medarbejdere har stået i frontlinjen i åbne butikker de seneste 8 uger og de har klaret det flot. Sygefraværet har faktisk været historisk lavt i perioden. Som mange andre har vores medarbejdere et stort ønske om at blive testet for antistoffer og få opklaret, om de har været smittet med Covid-19 uden at have haft alvorlige symptomer”, siger adm. dir. hos Matas, Gregers Wedell-Wedellsborg.

Testens resultater er fortrolig viden og bliver kun delt med testpersonen. Alle medarbejdere får desuden adgang til en hotline hos Falck, hvor de kan tale med fagpersonale og stille spørgsmål til hvad testresultaterne betyder for dem og hvordan de skal forholde sig. 

Matas får adgang til en anonymiseret statistik over hvordan antallet af medarbejdere med antistoffer fordeler sig ud over landet. Disse overordnede resultater vil blive delt med interesserede myndigheder og eksperter. 

”Med dette initiativ kan vi i Matas være med til at kaste lys over mørketallet i detailhandlen. Der er i dag ikke nogen viden om, hvor mange, der har været smittet med Covid-19 men enten været helt symptomfri eller kun oplevet lette symptomer. Vi giver med denne test vores medarbejdere mulighed for at få en afklaring og giver desuden et bidrag til, hvordan vi som samfund kan indrette os til den nye virkelighed, nu hvor Danmark har taget fat på genåbningen”, siger Gregers Wedell-Wedellsborg. 


Fakta om antistof-testen:

Antistof-testen Matas og Falck tilbyder bliver foretaget af Falck i et lokalt sundhedscenter ved hjælp af en prik-blodprøve. Alle der bliver testet bliver grundigt informeret om hvordan resultaterne skal fortolkes, da der er blandt andet fortsat uklarheder om hvor lang tid man er immun hvis man bliver testet positiv.

Den anvendte test er valideret af Rigshospitalets Blodbank og er den samme som Falck bruger i et forskningsprojekt i samarbejde med Rigshospitalet. Bliver man testet positiv for antistof, vurderes det at fejlmarginen er tæt på 0 %. Hvis man bliver testet negativ, er fejlmarginen ca. 20 %. 

Man kan altså godt have haft Corona-virus selvom testen er negativ, men er testen positiv ved man med sikkerhed, at man har haft det. Det betyder, at der ikke skabes falsk tryghed for personer, der reelt ikke har været smittet, men at der vil være en gruppe som kan have været smittet uden at testen fanger det.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer