I disse dage skal retten i Odense tage stilling til en ganske ubehagelig sag. Har Dan-Bunkering tjent penge på krigen i Syrien – og har virksomheden været vidende om, hvem de solgte jetbrændstof til.

Dan-Bunkering er en virksomhed, der har lavet enorme summer på at ødelægge vores børns fremtid, det er klart. Ved at sælge fossile brændsler har de lavet stor profit på klimakrisen.

Men har virksomheden også aktivt deltaget i nutidens ødelægger og drab?

Har Dan-Bunkering solgt jetbrændstof, som er blevet brugt til systematiske bombetogter i Syrien?

Vores nye venner, der er kommet til fra Syrien, er ikke kommet for sjov. De er sendt på flugt af bombefly. Deres hjem er ødelagt, deres familier slået ihjel og hele deres verden er brudt sammen.

Uden brændstof og våben virker krigen ikke.

Som indbygger i Middelfart er spørgsmålene centrale, især fordi vi befinder os i en kommunal valgkamp. For hvordan forholder de politiske partier sig til Dan-Bunkering og deres måder at skabe profit på?

Indtil videre har Middelfarts borgmester bifaldet Dan-Bunkering og deres ageren. Johannes Lundsfryd stod frem med Dan-Bunkering-direktør Keld Demant, få måneder efter tiltalerne mod Dan-Bunkering var rejst. Dan-Bunkering åbnede tegnebogen og donerede mange penge til borgmesterens prestigeprojekt.

Under sloganet ”I<3Middelfart” skulle vi forstå Dan-Bunkerings kærlighed til Middelfart. For Lundsfryd var det nok mere: Middelfart FØRST.

Dan-Bunkering er ikke sene med sponsorater til det lokale eller menighedsrådet: Aflad skal der til.

Det spor af klimakrise og eventuel deltagelse i Den syriske borgerkrig er Middelfarts borgmester ligeglad med: Middelfart FØRST.

Men ligesom vi for knap et år siden til vores demonstration rejste de etiske spørgsmål overfor kommunalbestyrelsen, gør jeg det nu igen i kommunalvalget.

Jeg vil gerne vide, hvordan kandidaterne til kommunalvalget forholder sig til Dan-Bunkering og de penge, Lundsfryd har modtaget som borgmester. Hvad enten Dan-Bunkering dømmes i byretten i Odense eller ej, har virksomheden et enormt ansvar for vores klimakrise.

Dømmes de for deltagelse i borgerkrigen, er sagen kun uhyggeligere.

Mit spørgsmål er ganske simpelt og burde kunne besvares af alle kandidater:

Vil du betale de penge tilbage, som kommunen har modtaget fra Dan-Bunkering?