Forside Middelfart Masser af succes: Foredrag om Gasolin – Danmarks største rockband

Masser af succes: Foredrag om Gasolin – Danmarks største rockband

DEL

Det er i år 40 år siden, Danmarks største rockband lukkede og slukkede og nu blev 2018 også året hvor Kim Larsen spillede sin sidste melodi. Hør musikanmelder og forfatter Espen Strunk fortælle den fantastiske historie om Gasolin´ og deres udødelige musik

Da Franz Beckerlee, Wili Jönsson, Søren Berlev og Kim Larsen for sidste gang gik af scenen i samlet flok i 1978, satte de punktum for dét, der vel nok må betegnes som Danmarks største rockband nogensinde. Men historien slutter ikke her. Espen Strunk, der er forfatter, foredragsholder og anmelder på GAFFA, fortæller den 23. oktober på KulturØen om Gasolin´s historie og krydrer naturligvis med musikalske indslag undervejs.

Fire flippede fyre

Det hele begyndte i slutningen af 60´erne, hvor fire flippede fyre sad og øvede i deres nye band i et loftrum over Sofiegården på Christianshavn. Det var ikke nemt at finde et bandnavn, de fire kunne blive enige om, men Franz Beckerlee havde i hvert fald meget rammende udtalt, at bandets funktion var at “tanke folk op”. Og heraf navnet Gasolin´, som ikke undgik nogens opmærksomhed op gennem 70´erne.

Syv dansksprogede album nåede Gasolin´ at udgive i årene 1971-77, og de fleste danskere er stadig dus med numre som “Hvad gør vi nu, lille du?”, “Kvinde min” og “Rabalderstræde”.

Foredraget foregår i Middelfartsalen på KulturØen tirsdag den 23. oktober kl. 19.30. Billetter koster 80 kr. og kan købes på www.middelfartbibliotek.dk

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem DOF Middelfart MusikAftenskole og Middelfart Kultur og Bibliotek.

https://www.facebook.com/Jysk-Service-ApS-445120938834572/