Der spredes energi afsted til fredericianske sportsudøvere i de næste tre år fra Crossbridge Energy. Firmaet kommer årligt til at give 200.000 kroner til Fredericia Idrætsfond, og det skal være med til at understøtte blandt andet målsætningen om at få fire lokale udøvere med til OL 2024.

Som atlet kan man søge Fredericia Idrætsfond om midler, og to af dem, der får i denne omgang er banerytteren Ida Krum og BMX-rytteren Magnus Dyhre, og før jul fik svømmeren Malthe Lindeblad også tildelt midler fra idrætsfonden. De tre var alle til stede, da samarbejdet mellem Fredericia Idrætsfond og Crossbridge Energy blev præsenteret.

Fredericia Idrætsfond blev stiftet tilbage i 2017, og siden har den støttet lokale atleter, der har søgt om midler. Det bliver også tilfældet i de kommende år, hvor OL 2024 har et særligt fokus grundet Fredericia Eliteidræts satsning, hvor Eskild Ebbesen er tilknyttet til at give atleterne værktøjer, som skal være med til at realisere deres drøm.

Lige nu kæmper syv lokale atleter for at kommer til OL i 2024 og vi vil hjælpe drømmene til at blive til virkelighed. Pengene gør det ikke alene – der vil være blod, sved og tåre også, siger Søren Andersen, der er formand for Fredericia Idrætsfond.

Magnus Dyhre fik overrakt en check af Finn Schousboe og Søren Andersen. (Foto: AVISEN)

De syv atleter, som formanden henviser til, er Alberte Kjær (triathlon), Anna Skade Nielsen (skydning), Nicklas Kildehøj (skydning), Clara Westergaard (cykling), Ida Krum (banecykling), Malthe Lindeblad (svømning) og Magnus Dyhre (BMX). Netop de tre sidstnævnte har fået midler fra fonden, og det betyder meget for atleterne at få den støtte, fortæller Søren Andersen.

– Det gør det muligt at vi kan fortsætte rejsen, ikke bare i år, men også de kommende år. Crossbridge sender et stærkt signal til de unge talenter om, at erhvervslivet bakker op om sportsudøvere, der vil gå hele vejen, siger han.

At Crossbridge Energy har valgt at bakke op om idrætsfonden falder naturligt ind i virksomhedens DNA.

– Vi er nye af navn, men vi har ligget her i mange af år, og det er naturligt at være en dele af Fredericia for os. Når man siger OL i Paris i 2024, er det lige om lidt. Man skal sætte sig noget at gå efter, og det er noget vi kender til, da vi også har ambitioner her, siger adm. direktør i Crossbridge Energy, Finn Schousboe.

Borgmester i Fredericia, Steen Wrist (A), mener at atleterne er med til at gøre en forskel.

– I gør en kæmpe forskel, ikke kun for jeres klub, men i viser også en stor dedikation, der inspirerer mange til at dyrke sport og være en del af et fællesskab. Det kræver opbakning og derfor er jeg glad for at være vidne til en check af sådan et beløb. Det kommer til at gøre en stor forskel, siger Wrist.

For Malthe Lindeblad betyder støtten meget, og det gør, at han blandt anden nu kan tage på en måneds træningslejr.

– Jeg rejser til USA i en måned på højdetræningslejr, så det er primært det midlerne går til, siger han.

For Magnus Dyhre betyder det noget for motivationen, at der er blevet set hans vej. Han stiler mod at komme med til OL, og selvom der venter en kamp mod atleter, der er ældre end ham, tror han på det.

– Jeg er nummer 42 på verdensranglisten efter et godt år som første år i eliteklassen, så det er spændende med hvad 2022 bringer, siger Magnus Dyhre.

Langt støredelen af løbene foregår i udlandet, og på det punkt falder støtten på et tørt sted for ham.

– Der kommer blandt andet World Cups i Columbia, og en to ugers tur derover er ikke billig, siger Dyhre.

Ida Krum fik overrakt checken af Steen Wrist og Søren Andersen. (Foto: AVISEN)

Ida Krum er forholdsvis ny i banecykling. Hun er oprindeligt triatlet, men skiftede over til at satse på cykling, hvor hun nu har fået et skulderklap.

– Når jeg er afsted er det egenbetaling, så det giver virkelig noget ro, siger hun og kommer ind på selve OL-projektet med Eskild Ebbesen:

– Det er en kæmpe stor hjælp. Han er god til at vejlede og give råd, fordi han selv er erfaren indenfor det, siger hun.

Senest har Ida Krum vundet DM-medaljer i individuel forfølgelsesløb, 500 meter sprint, scratch dameelite og i 4000 meters forfølgelsesløb, og det er netop i 4000 meters forfølgelsesløb, at Ida går efter at komme til OL i og i den forbindelse er hun også inde omkring landsholdet.