Der er i disse år en hetz mod brændefyring, fyldt med urigtige påstande. Det vil masseovnsejere over hele Danmark gøre noget ved. Der er åbent hus kampagne over hele landet indtil slut marts.

Kom og oplev, hvor smukt, belivende og livsforlængende det er at have en masseovn – som primær opvarmning af et hus.

Brændefyring er en vedvarende energikilde.

Hele verden kalder på erstatninger for fossile brændstoffer, som skaber krige og magtkampe. Landsforeningen Økologisk Byggeri (www.lob.dk)  ønsker LOKAL ENERGI altså energi, som vi selv er med til at skabe i vores huse. Her er masseovnen en genial løsning som primær opvarmning. Komforten, pengepungen & klimakrisen må få os til at indse at brændefyring rigtig udført er et genialt supplement til andre energikilder.

Masseovne

Masseovne er tunge, murede brændeovne. 1½-2 times bål i døgnet holder hjemmet stabilt varmt. Masseovnens indre sikrer, at temperaturen i bålet bliver så høj, at brændet udnyttes maximalt, så gasserne brændes af. Masseovnens 3-5 tons vægt ”opsuger” og ”gemmer” den frigjorte solenergi fra brændet, som afgives til huset over det næste døgn. – Naturens eget batteri.

Er brændefyring farligt?
Det korte svar er nej – kampagnen mod brændefyring, slynger om sig med statistiske beregninger, som ikke har bund i virkeligheden. Rigtig afbrænding af træ, forurener meget lidt.

I øvrigt er der en masse forskning , der sætter spørgsmål ved om det betyder noget for mennesker. Det er vores håb at denne forskning vil blive videreført grundigt, for den er interessant.

Til gengæld står fordelene nærmest i kø, forsyningssikker og co2 neutral, for at nævne nogle af dem.

Er der træ nok?
Der skal jo være til både træ til byggeri og biodiversitet.

Der er til det hele. Træ i skovbunden afgiver lige så meget CO2, som når det afbrændes, det er et sluttet kredsløb. Og skovens co2optag formindskes ikke af at der fældes et træ. Brændefyring deltager i muligheden for bæredygtige skove.

Fremtidens energi:

 Vi syns, det giver god mening at fremtidens energi også har mulighed for at være vores lokale solfangere, nemlig træet som brænde i akkumulerende masseovne.

Brændefyring er en del af fremtidens miljøløsninger, altid på vej fremad.

På løbs hjemmeside ligger en række helt nye og gennemarbejdede artikler om problemstillingen

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer