Kan du gætte, hvem jeg er? Fastelavnstid er masketid. Kom forbi Kunstmuseet og byg din egen fastelavnsmaske. På lørdag 6. februar gentager Kunstmuseet sidste års succes, hvor over 100 gæster kastede sig ud i maskemageri med papir, pailletter og piberensere. Kunstmuseet inviterer alle fastelavnsstemte børn og voksne til at lave de sjoveste, sejeste, flotteste – eller måske de mærkeligste – fastelavnsmasker, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvem man kan være fastelavnssøndag eller i skolen / børnehaven. Der skal trylles med massevis af materialer: gamle æggebakker, knapper, perler, dukkeler, maling og farverige plakater, og man lave masker, der viser nye sider af én selv.

 

Masker er kulturhistorie

Masker har siden middelalderen været del af folkekulturen i Danmark, og masker optræder i stort set alle kulturer i verden. Masker er spændende, for de kan både skjule og afsløre den, vi allerhelst vil være. Også kunstnere har været inspireret af masker og har gennem masker kunnet fortælle noget nyt om mennesker. Derfor viser Kunstmuseet denne Maskens Dag nogle af museets værker frem, der kan inspirere deltagerne.

Kunstmuseets foyer bliver indrettet med arbejdsstationer, hvor der er fri adgang til materialer og instruktioner, men det hele begynder med en tur rundt på museet efter inspiration, og så slippes fantasien løs! Tag gerne eget fastelavnskostume med. Husk mobil eller iPad til at fotografere børnenes flotteste masker. Arrangementet er målrettet familier og børn i alderen ca. 5-12 år.

 

Tid og sted

Lørdag 6. februar kl. 11-15

VejleMuseerne – Kunstmuseet, Flegborg 16-18, Vejle

Der er gratis adgang for alle, men materialeudgiften er 25 kr. pr. barn

Alle er meget velkomne, men tilmelding tilrådes af pladshensyn på www.vejlemuseerne.dk