I aften står det store popslag om, hvem der skal vinde det Danske Melodi Grandprix. Slaget skal stå i Jyske Bank Boxen i Herning. Fredericia AVISEN taler med Martin og den nye rolle, efter han selv har vundet den eftertragtede sejr som sanger.

Samtalen starter på Storebæltsbroen, Martin Palme Skriver er i en bil, blandt andet sammen med Rasmus Faartoft, som skal synge sang nummer tre ved det danske Melodi Grand Prix.

Sangen og melodien er skrevet sammen med Tim Schou, som også er tidligere vinder, så det er to erfarne herrer, der står bag “Hold My Breath”.

“Jeg har endnu ikke hørt alle ti sange, jeg er meget spændt på at høre dem, men jeg har travlt med at få gjort vores arbejde så godt som muligt. Hvis jeg skal begynde at lytte til alle de andre og forholde mig til dem, så spilder jeg en masse energi, som jeg ikke kan gøre noget ved alligevel”, siger Martin.

Vi har haft fornøjelsen af at høre Rasmus Faartoft live med sin sang og han virker som en færdigudviklet og komplet performer, hvad er I inde og pille ved?

“Jeg er tovholder på det hele, der er meget, jeg laver, som Rasmus faktisk ikke har noget med at gøre. Mit fornemmeste arbejde er bare at sørge for, at Rasmus har det så godt som muligt, vi hygger os og jeg laver aftaler med journalister. Sceneshow har vi brugt rigtig meget tid på at få lavet, det glæder jeg mig sindssyg meget til at se, jeg er godt nok spændt. Vi har taget lidt en chance med noget, som vi håber fungerer rigtig fedt, med det ved vi ikke endnu, for vi har ikke set det”, siger Martin.

Sådan lød det da Martin Palme Skriver vandt med Lighthouse X.

Martin har selv prøvet at vinde som solist og sangskriver, men hvordan er det så at være med uden at skal på scenen?

“Der er to sider der, det var jo en ide, jeg fik, som jeg synes kunne være sjovt at skrive; at lave det her koncept fra starten af til en person, jeg kender. Hele den pakke kunne være sjov at lave også, qua min uddannelse på Musicalakademiet, vi blev uddannet i at fortælle historier med musik. Jeg kunne se en udvikling i Eurovision og Melodi Grand Prix, at det var mere konceptuelle sange, der vandt. Mange af vinderne har nærmest haft en lille forestilling og det var noget af det, som jeg kunne ønske mig at prøve af. Det kribler allerede i benene, den sidste uges tid har jeg haft det sådan, at jeg har ikke selv lyst til at gå op og synge, men det er mere det ikke at kunne gøre noget mere. Det har altid været mig, der har optrådt, mig der kunne afgøre, om det blev godt eller skidt. Nu skal jeg slippe kontrollen og det er lidt en svær øvelse for mig. Men heldigvis er Rasmus en meget professionel, både som sanger, men også som skuespiller og scenekunstner generelt, så jeg er helt rolig med det. Men jeg gad godt at kunne afgøre det selv, for det er jo sådan, jeg er”, siger Martin.

Urbania Street Food
Rasmus Rothaus Faartoft på scenen. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Sangen er skrevet mod den historie der passer til Rasmus og ikke mod at ramme noget de har hørt i radioen.

“Jeg kan aldrig gætte mig til, hvad andre synes er godt, men jeg kan 100 procent lave noget, som jeg synes er godt. Tim og jeg har skrevet det, som vi synes er godt og det passer til Rasmus. Jeg ville ønske, at kunstnere bare lavede det, de synes var fedt, så kan det godt ske, at man rammer forkert hos Hr. og Fru Danmark. Jeg kan bedre stå inde for det, jeg laver, når jeg synes, det er fedt”, siger Martin

Martin og Rasmus er på vej til Herning denne torsdag, hvor vi talte med dem, her tjekkede de ind på hotel, hotelmenuen hoppede de dog over og besøgte Rasmus’ forældre til aftensmad i stedet. De havde en af de første prøver på scenen fredag, så de skulle tidligt op. Fredag bød også på mange praktiske ting, lørdag er der generalprøve denne formiddag og det store show i aften.

Martin og Rasmus ankommet til Boxen.

Fredericia AVISEN fik tilsendt dette billede efter deres ankomst, vi ønsker sang nummer 3 god vind lørdag aften.

https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her