Martin Eggert udstiller i Fredericia Kunstforenings lokaler i Kongensgade 111 fra fredag den 1. oktober og frem til den 17. oktober.

Martin Eggert (født 1964) har tegnet siden barndommen. Allerede som 10- årig cyklede han rundt i Ry området, hvor han stadig bor, og tegnede landskaber. Først omkring 20- års alderen startede han for alvor med malerierne med farver. Men det lykkedes ikke rigtigt i starten, og han opgav lidt. Senere læste og studerede han bøger om emnet. Han trænede og trænede med penslen. Også undervisning på højskole m.m. blev det til. Og endelig fandt Martin sin egen stil. Siden midten af 90`erne har han udstillet i kulturhuse, kunstforeninger og på Frederikshavns Kunstmuseum og har solgt værker til både private og offentlige institutioner.

Martin Eggert skaber fotorealisme eller super/nyrealisme, som retningen også kaldes. En retning der opstod i USA og England omkring 1970. Afgørende her er den nøjagtighed, hvormed motivet afbildes. Eggerts billeder er snapshot af virkeligheden- et enkelt øjeblik fastholdt for evigt. Motiverne for billederne er typiske elementer fra det danske landskab, som alle kender. Mange er fra Ry og Silkeborg området. Kendetegnene er bølgende kornmarker, enge, læhegn, fritstående træer i åbne marker, strande. Det hele under alle årstider og lysforhold. I flere tilfælde ser man levende væsner i form af fx et dyr eller et barn. I billederne skildres stemningen i naturen og landskabet: Roen og idyllen i sommerlandskabet, det ensomme træ, uroen og uhyggen i en truende mørk himmel.

Martin Eggert spiller også klaver. Især klassiske værker. Han synes selv, der er lidt sammenhæng mellem hans billeder og musikken. Det er især stemningerne, der er fælles. Martin siger selv om sin kunst: ”Koloristisk realisme- måske dækker det ord bedst mine billeder. En realisme der grænser til det fotografiske, men med stærke, klare farver.”

Se åbningstider www.fredericiakunstforening.dk