Mark Skovgaard Larsen overtog den 1. oktober 2017 Oles Traktorservice i Fredericia. Den legendariske forretning, der er placeret på Tolstrup Allé 15 hedder nu Skovgaard Maskinservice ApS. Stemmen klinger ikke jysk, men behageligt og syngende fynsk, da Mark byder indenfor i sin store reparationsbutik.

”Jeg har tidligere haft et firma på Fyn, hvor jeg lavede lidt af det samme. Jeg havde dog et fuldtidsjob ved siden af, men da muligheden for at overtage Oles forretning bød sig, fordi han ville stoppe, så passede det med, at jeg kunne købe biksen, og så flytte mit eget hertil,” sådan starter Mark sin fortælling til Fredericia Avisens rapporter.

“Her på Tolstrup Allé 15 dækker jeg hele Trekantområdet. Jeg har kunder her, men ellers er det byggemarkederne inde i Fredericia, som også bestiller reparation af haveudstyr og lignende. Vi sælger i øvrigt også haveudstyr, men ellers lever vi af at lave landbrugs, skov- og entreprenørmaskiner. Ja, lidt af det hele faktisk. Vi udfører også svejse- og smedeopgaver,” fortsætter den nye ejer.

Når man kommer til foråret og ikke kan starte sin plæneklipper, hvad gør man så?

”Ja, så kommer til os, det kan vi nemt lave, men vi ser gerne, at kunderne kommer i løbet af vinteren, så maskinerne er serviceret og klar til den store græssæson. Men jeg ved godt, at vi får ekstra travlt, når det så bliver græssæson. Så opfordringen skal være, at det vil være smartere at tage det i opløbet. Så alle dem, der slår græs samme weekend er klar, når solen endelige skinner”.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Skovgaard Maskineservice ApS består i dag foruden Mark Skovgaard Larsen af endnu en medarbejder, men Mark drømmer om mere:

“Jeg kunne godt tænke mig at ansatte en mere i år, hvis der bliver mulighed for det i forretningen, så vi bliver lidt større. Vi har i dag god plads med 550 m2 værksted, to servicevogne, en vaskeplads og så kan vi lave det hele ude ved kunderne også,” fortæller Mark og slutter:

“Jeg bor selv i Bogense, hvor jeg også har værksted, og kører hver dag turen over Fyn, så vi kan også hjælpe fynske kunder. Vi har også en stor maskintrailer, så vi kan hente kundernes maskiner, hvis de ikke selv har mulighed for at fragte dem.”

Mark har travlt og suser tilbage til sit arbejde. Han lukker døren, så fyret ikke sætter i gang igen, men han når i løb af fange avisens rapporter for at aflevere sine nye visitkort.