Marianne Bjerring Hansen bor i Børkop og deltager i Den Store Bagedyst på DR1. Vi besøger hende i køkkenet, hvor hun giver sit bud på en Fredericia AVISEN-cupcake, læs artiklen og få den lækre opskrift her.

Vi besøger Marianne Bjerring Hansen i hendes og familiens hjem i Børkop. Her er roligt og fredeligt, som et helt almindeligt hjem i Danmark. Men snart vil mange flere vide, hvem Marianne er, når hun skal deltage i Den Store Bagedyst, som løber over skærmen og har bagestart d. 29. september.

Fredericia AVISEN cupcake
Færdigbagte Fredericia AVISEN  cupcakes. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Marianne skal i dag give et bud på en løs opgave, som vi gav hende. Hun skal lave en Fredericia AVISEN-cupcake med egen og fri fortolkning. Vi er taknemmelige over, at hun kan finde tid til vores lille optakt til Den Store Bagedyst. Som et rigtigt madprogram er der snydt lidt i forvejen, Marianne her bagt sine cupcakes, inden vi ankommer. Marianne udhuler og fylder sine Fredericia AVISEN-cupcakes med lækker brombærsyltetøj.

Fredericia AVISEN cupcake
Marianne bruger en cupcakeudhuler. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN
Fredericia AVISEN cupcake
Brombærsylt fyldes i hullet. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Nu skal Marianne toppe kagerne med cream cheese frosting med et tvist af citron. Her kommer Fredericia AVISENs blå og hvide farve i spil. Udover farverne kommer her en lille anekdote fra Marianne. “Jeg plejer hvert år at tage til Trelde og plukke bær med familien, det er vigtigt for mig at tage de nære ting med ind i mine bagerier, og så er det gratis”, siger Marianne.

Fredericia AVISEN cupcake
Cream cheese frosting. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det glæder en Fredericia AVISEN-medarbejder at se vores farver, der kommer ud af tuben, som Marianne har blandet i sin lækre creame cheese frosting. Ovenpå kommer de store flotte brombær som er plukket i de smukke Trelde Skove.

Fredericia AVISEN cupcake
Brombær fra Trelde. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det er svært at stå og se på, mens Marianne giver vores nye Fredericia AVISEN-cupcake den sidste finish. Tænderne løber simpelthen i vand.

Fredericia AVISEN cupcake
Tværsnit af Fredericia AVISEN cupcake. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Marianne laver et tværsnit af vores nye Fredericia AVISEN-cupcake. Nu glæder vi os til at sidde ned med en kop kaffe og smage Mariannes hjemmebag.

Dommen kommer næsten i smilet på ens ansigt, før man kan nå at sige noget. Det er en virkelig velsmagende cupcake. Chokoladen ser måske ikke ud af meget, men sammen med de friske brombær fra Trelde, som er lavet til sylt, er det en smagsvinder af dimensioner. Mariannes cream cheese frosting er noget for sig selv. Hvis den ikke var oven på vores nye signaturkage, kunne den sagtens køres ind med ske.

Mens vi drikker vores kaffe, får vi en god snak med Marianne om Den Store Bagedyst, som snart løber over skærmen. Det har været en stor oplevelse at deltage i programmet, fortæller hun. Marianne er underlagt ikke, at må afsløre noget om programmet. Derfor kan vi kun ønske hende knæk og bræk og følge med hjemme i stuerne, når der bages løs på tv-skærmen.

Vi bringer snart en artikel, om hvordan og hvorfor Marianne deltager i det populære program fra DR1.

Tusinde tak for kagen Marianne og her er hendes opskrift:

Fredericia AVISEN cupcake a la Marianne

Dejen: 

½ dl cremefraiche

125 g smør

2 æg

70 g brun farin

60 g sukker

125 g mel

1 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

100 g mørk chokolade

Kom den kolde smør i en skål, giv den 20-30 sekunder i mikroovnen. Den skal være blød, men ikke smeltet. (hvis den smelter lidt i den ene side, er det bare helt fint) Kom cremefraichen i skålen til den bløde smør. Pisk med elpisker.

Tilsæt sukkeret, både det brune og det hvide. Pisk igen med elpisker. (hvis dejen skiller, gør det ikke noget, bare fortsæt). Kom et æg i ad gangen, pisk igen.

Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål, sigt det ned i dejen og rør igen med elpisker. Nu skulle dejen gerne samle sig.

Hak din chokolade i stykker og vend dem forsigtigt i dejen.

Kom dejen i en engangssprøjtepose, klip et hul så stort, at dine chokoladestykker, kan komme ud. Fordel dejen i 10 muffinforme. Det skal være dem, der er lidt mere kraftige i papiret. Bag dine Fredericia AVISEN-cupcakes ved 200 grader i 15 minutter

Brombærsyltetøj:

fra Treldenæs

100 g sukker

Skal og saft af ½ citron

½ tsk rød melatin og en spsk. sukker.

Skyld dine bær, kom dem i en gryde sammen med sukker, citronsaft og skal. Kog det op, mos bærrene med en gaffel, lad det koge fire minutter. Kom melatin og en spsk. sukker i en kop og bland det. Drys det i din sylt, imens det koger og rør rundt. Stil nu sylten på køl.

Cream cheese frosting med et tvist af citron 

200 g smør

250 g flormelis

200 g Philadelphia ost (ikke light)

Skal og saft fra ½ citron

Rør smør og sukker lyst og luftigt med en håndmikser, tilsæt citronsaft og skal. Rør til sidst osten i med håndmixer.

Kom massen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.

Nu er du klar til at pynte dine Fredericia AVISEN-cupcakes.

Fjern midten af din kage, der findes en smart dims til dette, har du ikke den, så brug en teske. Fyld hullet med din brombærsylt. Sprøjt cream cheese cremen på dine kager og pynt med friske brombær fra Treldenæs.  Du kan evt. lave chokoladepynt at pynte med også.

Der kan selvfølgelig bruges andre brombær end dem fra Treldenæs.

Annonce