Når Teater Malstrøms næste Burlesque forestilling “The Time Machine” starter i Det Bruunske Pakhus d. 5 marts, er det bl.a. med Maria Rosenlund fra Odense på scenen.

Instruktør Michael Hansen fortæller, at han oplevede en ”sjælden pige” til audition – ”Maria har en skæv sjæl, og hun er hudløs i den måde, hun præsenterer sig på en scene. Det er meget ærligt, poetisk og gribende. Hun er en blændende sanger og fortolker, der samtidig besidder den kropslighed, der skal til for at være en del af Burlesque-showet. Hun er i den grad et spændende krydderi i forestillingen med en god puls og energi, som hele holdet nyder godt af.”

Biolog om dagen

Marias hverdag foregår i en helt anden verden, omgivet af tomater og hvide kitler. Maria er biolog og arbejder til daglig med plantebeskyttelse. Interessen for teater og kunst har dog altid været der, og i løbet af gymnasiet og de videre studier legede Maria med både revy og sang. Hun gik tidligere med overvejelser om at læse litteratur eller kunsthistorie inden valget faldt på biologi. Maria besluttede, at hun hellere ville beholde det sjove, ved at have det kreative som en hobby, og ikke gøre det til sit arbejde. Hun kendte også til Burlesque-genren, og var enormt tiltrukket af den, men turde ikke selv kaste sig ud i den.

Alopecia og mod

Midt i eksamensræset begyndte Maria at tabe en masse hår. Hun tilskrev det stress, men efter endt eksamen fortsatte det og blev værre. Knap et år senere faldt det ud i store totter, så hun havde store skaldede pletter. Maria fik diagnosen Alopecia og barberede resten af håret af. Det tog hårdt på hende psykisk.

“Jeg har altid haft tykt og langt hår, og som kvinde kan man nok godt komme til at definere sig selv og sin kvindelighed ud fra sit hår” fortæller Maria.

Da Maria så Teater Malstrøms opslag om audition til ”Burlesque – The Time Machine” kunne hun mærke, at det var noget hun var nødt til at prøve. Hun samlede alt sit mod, kæmpede sig igennem nervøsiteten og viste teatret sit nye jeg.

“Det var en grænse at overskride, fortæller Maria, men hvis jeg kan få andre, om de har alopecia eller er anderledes på en anden måde, til at føle sig set, så er det det hele værd”

Du kan opleve Maria Rosenlund i ”Burlesque – The Time Machine” i Det Bruunske Pakhus fra d. 5 marts til d. 25 april.

Faktaboks

  • Alopecia er en sygdom, der karakteriseres ved pletvist hårtab, som debuterer pludseligt. Det forekommer især hos yngre af begge køn, og kan indebære en alvorlig belastning for selvopfattelsen og livskvalitet. Sygdommen helbredes spontant hos 80-90% af patienterne. Kilde: Sundhed.dk
  • ”Burlesque – The Time Machine” spiller 5. marts – 25. april 2020, hver torsdag, fredag og lørdag kl. 19.30 (dog ikke i Påsken)
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia
  • Billetter til forestillingen kan købes på billetten.dk eller på deres fysiske salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle musikteater mv.)

Leave a Reply