Forside Fredericia March mod ensomhed gik fra Fredericia

March mod ensomhed gik fra Fredericia

DEL
March mod Ensomhed gik d. 17. april fra Fredericia. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericai AVISEN

Patrick Cakirli er stifter af Folkebevægelsen mod Ensomhed. Siden 2017 har han gået en march igennem hele landet en gang årligt. Årets tur startede i Ishøj d. 1. april og slutter i Aalborg d. 28. april. I går ankom Patrick til Headspace i Fredericia, og i dag klokken 09:00 marcherede han videre.

Patrick Cakirli bor til dagligt i København, men nu er han i færd med at gå igennem hele landet i en march mod ensomhed.

Inden afgangen fra Headspace i Fredericia talte Fredericia AVISEN med Patrick.

“Det gør utrolig meget for mig, jeg er stolt over det som jeg har opnået i fællesskab med de mennesker. Det er fedt, at folk går med mig for at sætte fokus på emnet,” siger Patrick og kommer ind på baggrunden for hele projektet:

“I mange år har jeg selv følt mig ensom og socialt isoleret. Derfor ønsker jeg at sætte fokus på det, da jeg selv har haft det svært og fordi at jeg ved, at mange andre i samfundet kæmper med det samme.”

Patrick før afgang. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericai AVISEN

Patrick drager fra by til by, og det er noget han nyder – uanset hvad destinationen hedder.

“Danskere er danskere, ligemeget hvilken by, som vi kommer fra er folk søde. Jeg kommer selv fra København, men her i Fredericia er folk sku også søde,” siger Patrick og griner.

I alle tre år, hvor Patrick har marcheret mod ensomhed er turen gået til Fredericia. I 2017 gik han igennem byen, men i 2018 brugte han Højskolen Snoghøj til at overnatte og gå videre den efterfølgende dag. Nu er han tilbage i fæstningsbyen

“I har meget vandt her, men ellers adskiller byen sig ikke så meget fra de andre,” siger Patrick og smiler.

Med sig på sin vej har Patrick en vogn med opbakning. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericai AVISEN

Overnatningsstedet hed i år Headspace, og det var fine rammer for Patrick Cakirli.

“Det var rigtig godt, jeg fik en hovedpude og en dyne, så det var som det skulle være. Jeg har haft værre faciliteter,” siger Patrick og kommer ind på, hvor han ellers sover

“Jeg sover typisk hos højskoler, efterskole, spejdergrupper og bosteder.”

Klokken har allerede overskredet 09:00, hvor der var annonceret afgang fra Headspace, så Fredericia AVISEN takker Patrick Cakirli for snakken og ønsker ham en god tur på sin videre færd.

Om March mod Ensomhed:
Fra den 1. april til den 28. april går initiativtager Patrick Cakirli – i samarbejde med Folkebevægelsen mod Ensomhed – mere end 550 km fra København til Aalborg.

Han inviterer hele Danmark med. For han går kun, hvis han har følgeskab af andre. Ellers står han stille. Dette gør han for at understrege vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.


http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.
DEL