Marcellus Hoornweg og fire afgangselever fra Århus Kunstakademi udstiller i Fredericia Kunstforenings lokaler i Kongensgade 111. I aften er der fernisering kl.17.00

Måske vil nogle nikke genkendende til navnet Marcellus Hoornweg. Han opholdt sig nemlig i Fredericia i 1970`erne, hvor malerkarrieren begyndte. I 1980 rejste Marcellus dog tilbage til Holland.

Allerede som barn var Marcellus imponeret af de gamle malere som Rembrandt, Rubens, Tizian m.fl. Han tegnede meget, og de gamle mestre var hans gode eksempler. Da han vendte tilbage til Holland, fortsatte han med at studere især Rembrandts og Rubens malerier, samtidig med, at han udviklede sin egen stil. I 2013 modtog han en ridderorden for sin billedkunst.

I dag laver Hoornweg mange former for malerier. Det kan være at male på paneler, gavlmalerier og andre udsmykninger. De gamle mestre er dog stadig hans højeste prioritet. De billeder som han udstiller i Kongensgade er værd at komme og se, det er høj kvalitet.

Som en ægte kunstner er han imod den modernisering, der sker i blandt andet Kanalbyen, han advarer i mod at udviske Fredericias smukke historie. Han er langt fra imponeret over vores udvikling og siger, “der er ikke noget overlegent i at sige: “Jeg ved, hvor kanalbyen er”, siger Marcellus. Han hentyder til at kanalbyer er i Holland, og der ikke er meget kanalby over det vi bygger i Fredericia, Marcellos synes vi skal bygge videre på vores historie i stedet.