Mandag aften var der lagt op til et byrådsmøde af de længere. Både fordi dagsordenen var lang, men også fordi er helt særligt lukket punkt skulle diskuteres; “Orientering – Fredericia Teaters konkurs”. 

Den åbne del af byrådsmødet var noget længere end normalt. Lige godt to timer blev brugt, men herunder var der både tid til fødselsdagslykønskninger samt en overrækkelse af Ridderkorset. Men den efterfølgende, og for mange rigtig spændende del, foregik for lukkede døre. 

Der er ikke noget unormalt i, at et så centralt punkt foregår for lukkede døre. Dels fordi det skulle bruges til at opklare spørgsmål fra de 21 folkevalgte, men også sagens karakter taget i betragtning. Derfor havde pressen placeret sig nedenfor den brede trappe mod ADP Lounge i Fredericia Idrætscenter. 

Selv havde jeg måske skudt på 2 timers ekstra debat, så det passede perfekt med den håndboldtræning jeg lige skulle nå. Men det skulle vise sig, at aftenen skulle blive meget lang. Klokken rundede 21 før byrådsmedlemmerne traskede ned af trappen – ikke fordi mødet var slut, men fordi det var tid til en velfortjent bid mad. Sammen med dem gik også to velklædte herrer, der altså var fra Bech-Bruun, advokatfirmaet der er kurator i sagen. 

Min pressekollega og jeg blev da også budt på en bid mad, omend så bare for at tiden føltes lidt hurtigere. 

Efter maden var det atter tid til debat. “Det kan da ikke vare så længe”, tog jeg mig selv i at tænke. Men den tanke blev gjort til skamme. 

Næsten på slaget 23 åbnede døren sig og ud myldrede politikerne. Endelig! Kom det tidspunkt som min kollega og jeg havde ventet på: reaktioner på konkursen og den tilhørende rapport. Men nej, det var der ikke noget af. 

“I får en mail”, lød det kort fra dem alle (næsten da). “Du kan ringe i morgen”, var en anden kommentar, da man spurgte om det nu også kunne passe, at en sag så stor som denne skulle ties ihjel med en kort formuleret pressemeddelelse, hvor man “bare” accepterer det allerede foreliggende. 

Det var da noget at et antiklimaks, at 20 ud af 21 havde mere travlt med at komme hjem end med at komme med deres synspunkter på denne sag. “Der er en udtalelse i mailen”, men det var der jo i virkeligheden ikke. Der var ikke plads til de kritiske spørgsmål eller en stillingtagen til selve situationen. Der var en kortfattet besked om, at man med dette lukker sagen. 

Men én politiker ville sige noget. Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten ville gerne forholde sig til sagen, til de kritiske spørgsmål og til fremtiden for Fredericia Teater. Der skal fra undertegnede lyde et stort tak, for det er da vel hvad vi har folkevalgte til? At forholde sig til de store sager i byen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer