Forside Fredericia Øgendahl og Hvam i skøn forening på Fredericia Teater

Øgendahl og Hvam i skøn forening på Fredericia Teater

DEL
Foto: Joan Barløse, EventC

Fredericia Teater har for vane at lægge hus til mange store forestillinger, og lørdag aften var ingen undtagelse. To af de største danske komikere, Øgendahl og Hvam, lagde vejen forbi til to shows.

Lad mig starte med at gå til bekendelse, jeg er en kæmpe tilhænger af comedy, og jeg ser ufatteligt meget af det. Så da Øgendahl og Hvam annoncerede deres ankomst til Fredericia var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det måtte jeg se.

‘Det gode selskab’ var titlen på det show, som de to herrer har turneret land og rige rundt med, og de sluttede hele turen med show nummer 100 på Fredericia Teater.

Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet inden jeg kom, måske noget i stil med Anders Matthesen og Thomas Hartmanns show ‘Bytte bytte købmand’. Frank Hvam og Mick Øgendahl er to meget forskellige typer, to meget forskellige komikere, der har lavet meget forskelligt indtil nu.

Selvom jeg ikke vidste hvad jeg skulle forvente, så havde jeg tilladt mig stadig at have meget høje forventninger, til de lige knap to timer i det gode selskab med to af landets dygtigste komikere.

Sceneshowet var ikke stort, et lille tre-trins podie og et par lamper, meget spartansk, som det plejer at være i den helt traditionelle standup comedy.

Mine forventninger om et show som ‘Bytte bytte købmand’ kunne jeg hurtigt pakke væk, for en af de første bemærkninger fra scenen var, at de altså stod side om side i hele showet, og det synes jeg faktisk virkede ret fedt, det gav en fed dynamik i showet.

Det var tydeligt at mærke på de to, at de nyder at stå på scenen sammen, deres samspil var helt unikt, og det gjorde det kun endnu sjovere, især når de ikke helt kunne holde sig inden for manuskriptet – og når en i publikum har et grin, der fik hele salen til at grine flere gange.

Showet var gennemarbejdet, det var fyldt med humor, satire og gode grin. Der var alt fra politiske fortællinger til den meget klassiske fortælling om konen derhjemme. En flot potpourri af alt det bedste fra comedy-verdenen.

Hvis jeg skal finde noget negativt, så er det temperaturen i Fredericia Teater, hvor der var god varme på. Men så må man huske en kold fadøl i hånden næste gang.

Et fremragende show, hvor man virkelig følte sig i det gode selskab med Mick Øgendahl og Frank Hvam. Seks klare stjerner herfra.

http://bit.ly/sofielindelecture
DEL