Erhvervsprisen uddeles i forbindelse med den årlige Nytårskur arrangeret af Business Fredericia og Fredericia Kommune, og som afholdes torsdag den 25. januar i Tøjhuset

“Det går rigtig godt i Fredericia. Det er som om, vi er blevet et samlingssted for virksomheder og organisationer med interesse for morgendagens konkurrencekraft. Et krydsfelt for meninger og muligheder. For viden, kompetence og karriere – sagt med andre ord, Fredericia er fortsat i transformation, hvilket vi i Business Fredericia er meget opmærksomme på. Det forpligter,” udtaler erhvervsdirektør, Kristian Bendix Drejer.

Med erhvervsprisen vil vi i Business Fredericia gerne sætte fokus på byens driftige erhvervsliv, deres vækst er med til at skabe fremtidens arbejdspladser.

Et stærkt felt af kandidater
“Det er tredje gang erhvervsprisen uddeles, og der har igen i år været mange spændende kandidater,” siger erhvervsdirektør, Kristian Bendix Drejer – og fortsætter, “der er så mange dynamiske virksomheder i Fredericia, som på hver deres måde formår at skabe spændende overskrifter om udvikling og fremdrift. De er alle med til at sætte Fredericia på landkortet, og nogle endda på verdenskortet. Men uanset hvad, så er det ens for dem alle, at de repræsenterer Fredericia på fornemmeste vis med de gode erhvervshistorier, og som samtidig er med til at tiltrække nye spændende virksomheder til byen.”

Det er alene bestyrelsen i Business Fredericia, som træffer afgørelsen om, hvem erhvervsprisen skal gå til. Og det er igen i år ikke nogen nem beslutning, fordi der er så mange spændende kandidater, som på hver deres vis bejler til prisen. Erhvervsprisen uddeles for at hædre en virksomhed, institution, en person eller en gruppe personer, som gennem deres virke har ydet en særlig indsats for at fremme vækst og udvikling i Fredericia kommune. Vinderen modtager et diplom og 10.000 kr.

De sidste års vindere

Sidste års vinder var Fredericia Shipping A/S, en virksomhed der i den grad har fokus på vækst og udvikling bl.a. med deres nye kombiterminal i Taulov og i tilknytning til denne efterfølgende har købt 145.000 kvadratmeter jord. Sidst men ikke mindst nu investerer 100 millioner i nye kornsiloer på Fredericia havn. CEO, Klaus G. Andersen, donerede efterfølgende pengegaven til ungdomsholdene i FC Fredericia.
Første års vinder var Process Engineering A/S, som har haft stor vækst gennem 15 år, og de seneste år har virksomheden haft nogle af de største procesprojekter i Danmark, derfor er de nu begyndt at se mod Sverige, Norge og Tyskland. Virksomheden er desuden netop kåret som Gazelle virksomhed for tredje år i træk. Direktør og indehaver Poul B. Jakobsen donerede pengegaven til Sponsorpas Fredericia.

Over 400 tilmeldte
Årets nytårskur finder sted torsdag den 25. januar kl. 16-18 og afholdes i Tøjhuset. Mere end 400 forretningsdrivende, erhvervsfolk og politikere har meldt deres ankomst på nuværende tidspunkt.
“Fremtiden tilhører som bekendt dem, der tror på den. Og jeg tror på, vi i Fredericia kan holde momentum i meget lang tid, hvis vi forsætter det positive og gode samarbejde mellem erhvervslivet, arbejdsparter og Fredericia Kommune”, slutter erhvervsdirektør, Kristian Bendix Drejer.


Faktaboks om nytårskuren

Det er tredje år nytårskuren afholdes i et samarbejde mellem Business Fredericia og Fredericia Kommune. Arrangementet er med invitation til erhvervslivet, hvor man dels kigger på året der gik, men samtidig også kigger fremad.
Nytårskuren afholdes torsdag den 25. januar fra kl. 16.00 – 18.00, Tøjhuset, Gothersgade 34, Fredericia.
Tilmelding hos Business Fredericia.