AVISEN er i besiddelse af en aktindsigt, der viser eksborgmester Jacob Bjerregaards og kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broes hotelovernatninger og restaurantbesøg med dertilhørende bilag. Der tegner sig et billede af, at begge parter har været meget i København, og i et interview med AVISEN forklarer Bjerregaard om baggrunden for det.

Aktindsigten, der viser Jacob Bjerregaard og Annemarie Zacho Broes hotelovernatninger og restaurantbesøg fra d. 01.01.2018 og frem til d. 15.12.2020, viser et tydeligt billede af, at der har været stor rejseaktivitet, hvor destinationen ofte har været København. Til AVISEN forklarer Bjerregaard, at det hele har været i arbejdes øjemed og har været planlagt nøje så han har haft flere aktivteter i forbindelse med overnatninger.

»I de seneste tre år har jeg været i København to-tre gange om måneden. De fleste gange er jeg kørt frem og tilbage samme dag, så jeg har kun booket hotel, når det var nødvendigt. Hver gang jeg har været derovre har det været med et fagligt program, hvor det har været alt fra møder med ministre, KL, Fredericia Teater og til situationer, hvor jeg har benyttet mig af mit netværk på Christiansborg. Når man tænker på, at jeg har overnattet der omkring 20 gange, og man ser hvad vi har fået ud af det, har det været i Fredericias interesse,« siger Jacob Bjerregaard.

Bilagene viser, at Jacob Bjerregaard særligt var flittig gæst på AC Hotel Bella Sky, og det er der en særlig grund til.

»Vi har haft en aftale med dem, og det passer med, at de ligger tæt på motorvejen, KL og Christiansborg, så det har været smart i den forbindelse,« forklarer Jacob Bjerregaard.

Eksempel på Jacob Bjerregaards og Annemarie Zacho-Broes hotelophold i København.

Med på flere af turene til København var kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe, der pt. er fritaget for tjeneste pga. en verserende sag. Hun har ikke reageret på AVISENs henvendelser, og vi har derfor ikke mulighed for at bringe hendes forklaring på bilagene. Til gengæld forklarer hun følgende i afgørelsen om aktindsigten:

»Annemarie Zacho-Broe har 11. januar 2021 oplyst kommunen om, at kørsel er blevet registreret i  henhold til vejledning givet af den tidligere kommunaldirektør, og at alle overnatninger er sket med et fagligt formål i forbindelse med tjeneste for Fredericia Kommune. Annemarie Zacho-Broe har  derudover redegjort nærmere for formålet med en række af overnatningerne, hvilket kommunen nu vil  gennemgå,« forklarer Annemarie Zacho-Broe.

I forbindelse med aktindsigten fremgår det blandt andet også, at Jacob Bjerregaard har været rejst til Finland, og det er sket i forbindelse med besøg hos Google, der i slutningen af 2020 åbnede deres nye datacenter i Fredericia. Derudover har flere fra Fredericia Kommunes forvaltning og Byrådsmedlemmer været med på hotelophold i Aalborg og på Bornholm og det er sket i forbindelse med henholdsvis KL’s landsmøder og det årlige folkemøde på Bornholm.

Eksempel på regning, når der har været på KL-møde i Aalborg.
0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
06:15 - 13. januar 2021 06:15

Ja, det er nemt at have råd til det med andres penge!
Spørgsmålet er, om Steen Wrist Ørts har være med at rodet?

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
15:00 - 13. januar 2021 15:00

Var det enkelt eller dobbeltværelser?

Peter Hansen
Peter Hansen
21:25 - 12. marts 2021 21:25

Har hørt fra en ansat på hotellet, at det kun var det ene værelse som blev brugt

Lars Middelboe
Lars Middelboe
17:32 - 13. januar 2021 17:32

Undersøg Argentinervej, men lad alt andet være, og det uanset hvilke spekulationer der måtte være. Alt andet er uanstændigt overfor Jacob.

Jesper
Jesper
18:48 - 13. januar 2021 18:48
Svar til  Lars Middelboe

Nu holder den landsdækkende sladderpresse sig jo også til kun at korsfæste Bubber og deltagerne fra paradise hotel… Men derfor er det da alligevel et ganske udmærket spørgsmål JJ stiller…

Og hvis skatteborgerne nu har sparet penge ved at booke et dobbeltværelse istedet for 2 enkeltværelser, så er det jo på den anden side helt fint…