Fredericia AVISEN kunne tirsdag erfare, at Jens Jonatan Steen skulle være den nye Folketingskandidat for Socialdemokratiet. I går bekræftede socialdemokraterne i en pressemeddelelse, at bestyrelsens valg er faldet på netop Jens Jonatan Steen. Fredericia AVISEN har taget en snak med den nye kandidat om fortiden og fremtiden.

Jens Jonatan Steen er en travl mand. Med et job som chefredaktør på Netavisen Pio, et job som foredragsholder og som partner i kommunikationsberauet Råt & Usødet kan det være svært at finde plads i kalenderen. Det lykkedes for Fredericia AVISEN at fange den nye kandidat på telefonen, og han forsikrer da også om, at han nok skal finde tid til valgkampen.

Vi startede samtalen ved at tage en tur down memory-lane. Vi tog helt tilbage til de helt unge dage for Jens Jonatan Steen.

Born and raised socialdemokrat

“Jeg er born and raised socialdemokrat. Så let kan det siges” indleder Jens Jonatan snakken om sin barndom i Sejling ved Silkeborg. Begge Jens Jonatans forældre er sognepræster, hvilket har spillet en stor rolle i hans barndom.

“Vi boede jo i et lille lokalsamfund, hvor præsten kom rundt på besøg i byen, og det gjorde vi også i min familie. Jeg har været i mange hjem og set mange skæbner. Det har været med til at forme mig som menneske” fortæller Jens Jonatan.

“Mine forældre har aldrig lagt skjul på, at de er socialdemokrater. I vores hjem har vi snakket meget om samfundet og politik, og det har været et hjem, hvor det levende ord var i fokus, at der var plads til holdninger og debat” fortsætter han.

Foreningslivet spillede også en stor rolle i barndommen hos den nye socialdemokratiske Folketingskandidat. Selv skriver han på sit CV, at han var håndboldtræner i Centrum IF, og netop denne forening spillede en stor rolle i hans familie.

“Foreningslivet har betydet meget for mig. Min far var formand for den lokale sportsforening. Selvsamme sportsforening hvor min bror var formand for håndboldafdelingen, og træner på det hold jeg selv spillede på” lyder det fra Jens Jonatan.

Læs mere efter annoncen..

Annonce

Med universitetet fulgte studenterpolitiken

Allerede før Jens Jonatan rykkede teltpælene op havde han taget stilling. Han havde meldt sig ind i den lokale afdeling af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. En tid som Sergent i Militærpolitiet ved Aalborg Kaserner lagde en dæmper på det politiske engagement, men da studietiden på Roskilde Universitetscenter stod for døren genoptog Jens Jonatan sit politiske engagement. 

“Da jeg startede på universitetet i Roskilde, gik jeg tilbage ind i det politiske miljø. Jeg meldte mig ind i Frit Forum. Vi fik genrejst en politisk studenterforening, og vi fik brugt en masse tid på studenterpolitik,” fortæller Jens Jonatan om sit comeback på den politiske scene.

I sin tid hos Frit Forum var han også en del af et tidskrift med navnet ‘Vision’. Bag dette stod en række folk i og omkring studenterforeningen, og formålet var at tage den mere ideologiske debat.

“Vi var meget idépolitiske. Vi ville skabe en debat om de store linjer, og om fremtiden for Socialdemokratiet. Vi rejste mange debatter, blandt andet husker jeg tydeligt en debat vi havde om den daværende ledelse i partiet. Vi var de provokerende og visionære, hvis jeg nu selv skal sige det” siger Jens Jonatan.

Stort CV bag

Selve valget af uddannelse bar også tydeligt præg af Jens Jonatans politiske interesse. Han har titel af cand.scient.adm, en titel der dækker over en uddannelse i offentlig forvaltning. Netop denne uddannelse var også vejen ind på arbejdsmarkedet. Det første job på CV’et efter uddannelsen var som fuldmægtig i Kulturministeriet. Forud for dette har han en bred politisk erfaring, for undervejs på studiet bragte studiejobs ham blandt andet en tur til EU, Mellemfolkeligt Samvirke og Folketinget.

Fra Kulturministeriet tog Jens Jonatan Steens karriere fart. Et hårdt arbejde for at starte en ny tænketank bar frugt, og i 2008 kunne Jens Jonatan sammen med en gruppe andre præsentere Danmark for Cevea.

“Der var brug for en Centrum-venstre tænketank i Danmark. Der var behov for noget modspil til de liberale, og i høj grad til CEPOS. Men Cevea blev også skabt for at forme meningsdannere, for at fordre den oplyste politiske debat” fortæller Jens Jonatan og fortsætter:

“Jeg er stolt af, at Cevea har markeret sig som de har. At det er blevet en fast institution, en bestanddel i debatten der bliver taget alvorligt. Og så er man selvfølgelig også stolt, når en analyse lavet af Cevea bliver brugt i eksamenssæt, det er da et skulderklap. Men Cevea kan være meget stolte af det hårde arbejde, og de mange meningsdannere, der er blevet skabt”.

Arbejde og valgkamp kan sagtens hænge sammen

Efter sin tid i Cevea skiftede Jens Jonatan Steen job. Han skiftede stillingen i Cevea ud med en stilling som Chefredaktør på Netavisen Pio. En netavis han har været med til at sparke i gang og udvikle. Arbejdet på netavisen bliver ikke en hindring for ham i valgkampen, fortæller han.

“Jeg har fået bestyrelsens tillid til, at jeg kan klare begge dele. De tror på mig og mine evner, og det er jeg virkelig taknemmelig for. De støtter mig i at være politisk aktiv, at tage del i samfundet. Så det bliver ikke noget problem” lyder det fra Jens Jonatan Steen.

“Jeg vil kæmpe for at bevise mit værd”

Når snakken faldt på politik er det tydeligt at mærke på Jens Jonatan, at han brænder for det. Når man stikker lidt til den lokale tilknytning lægger han sig også fladt ned.

“Jeg lægger mig fladt ned. Jeg er ikke født og opvokset som fæstningsdreng, det indrømmer jeg blankt. Jeg vil ikke pynte mig med lånte fjer, men derimod vil jeg kæmpe røven ud af bukserne for at bevise mit værd. Jeg vil knokle for Fredericia, og jeg vil knokle for borgernes tillid” siger Jens Jonatan Steen.

“Som politiker er jeg nok meget klassisk socialdemokrat. Mine tre største mærkesager er beskæftigelse, uddannelse og ulighed. Alle tre ting, der også i Fredericia er store punkter. Eksempelvis har jeg fulgt nøje med i udflytningen af arbejdspladser, men for mig er det også vigtigt, at der sker udflytning af uddannelser. At en by som Fredericia kan få flere uddannelser til, det er vigtigt” slutter Jens Jonatan Steen.

Om Jens Jonatan Steen bliver den nye Folketingskandidat for Socialdemokratiet i Fredericia bliver endeligt besluttet på partiets generalforsamling lørdag d. 3/11. 

https://www.facebook.com/heinybags/
Annonce