Retten i Nykøbing Falster har i dag fundet en 44-årig mand og en 41-årig kvinde skyldige i at have begået underslæb. Manden og kvinden var frivillige i Dansk Folkehjælp, hvor de tilegnede sig og brugte gavekort fra julehjælpskurvene til en samlet værdi af cirka 32.300 kroner. Det skete i perioden fra sidst i 2010 til den 31. januar 2014.

Det tiltalte ægtepar blev idømt 60 dages fængsel. Straffen blev gjort betinget mod, at de indenfor en periode på 6 måneder skal udføre 80 timers samfundstjeneste.

Sagen begyndte den 24. februar 2014, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog en anmeldelse fra Dansk Folkehjælp af nogle frivillige i Vordingborg-afdelingen. Efterforskningen viste, at ægteparret over en årrække fra 2010 til 2014 havde tilegnede sig midler fra julehjælpsindsamlingen og havde indløst gavekort til egne indkøb.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten har valgt at følge anklagemyndighedens påstand om, at de tiltalte skulle findes skyldige i underslæb, og at der henset til sagens karakter skulle fastsættes en skærpet straf.

– Det er en kedelig og frastødende sag, hvor frivillige selv har beholdt gavekort fra julekurve, der var tiltænkt fattige familier i Danmark, så de kunne få en god jul med julegaver til børnene, siger anklagerfuldmægtig Christina Lund Gregersen i sin pressemeddelelse.

De tiltalte udbad sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.