En 27-årig mand fra Esbjerg er i dag ved Retten i Esbjerg idømt et år og tre måneders fængsel for en række grove forhold vedrørende blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang over for unge piger. Det skriver Syd- og Sønderjyllands politi i en pressemeddelelse.

Manden udgav sig for at være modelfotograf og lokkede på den måde unge piger til at udfylde skemaer med personlige oplysninger. Så fik han fik dem til at posere nøgen foran webkamera, hvor flere af dem også blottede deres kønsdele. Manden er endvidere dømt for i flere tilfælde at have optaget pigerne uden deres viden.

Sagen startede op tilbage i 2014, hvor politiet ved en ransagning blev bekendt med indholdet af mandens computer. Det medførte en større efterforskning, der endte ud i et anklageskift med i alt 32 tiltalepunkter.

Manden blev ligeledes dømt i en række forhold, der vedrørte besiddelse og udbredelse af børnepornografisk materiale. Han har fået forbud mod gennem internettet at kontakte børn under 18 år, han ikke kender. Forbuddet gælder i fem år. Den 27-årig udbad sig betænkningstid i forhold til anke.

Hovedforhandlingen har kørt over fire dage, og der er i alt afhørt 20 piger og en IT-ingeniør fra Syd- og Sønderjyllands politi.