Fredericia KF blev ligesom resten af fodbold-Danmark lagt ned med lukningen af idrætslivet i Danmark, men for et par uger siden kom der et “go” til at starte op.

“Det er dejligt at komme tilbage på banen.”

Sådan indledte Fredericia KFs Simone Sørensen, da Fredericia AVISEN aflagde KFUM Parken et besøg under KF’s træning.

Sammen med Sportschef Jess Petersen gik vi en tur rundt på banerne i den bagerste del af “Parken”, som ligger ud mod Egeskovvej. Fredericia KF’s seniorafdeling har delt sig i fire grupper for at overholde de restriktioner, som der er i forbindelse med genoptagelsen af breddefodbolden i Danmark.

Det betyder blandt andet, at man hjemmefra har lavet grupper á maksimalt ni spillere, og den gruppe færdes man i under hele træningen, som foregår på “stationer”, hvor en af trænerne har sat en øvelse op.

Simone med bolden under træningen. (Foto: Fredericia AVISEN)

Hver træner har hele tiden den samme øvelse, da det også er en af de restriktioner, som breddefodbolden er underlagt, men selvom ikke alt er som det plejer glæder det Simone Sørensen at være tilbage på fodboldbanen.

“Det var ret kedeligt, da vi ikke kunne spille i den periode, hvor vi ikke måtte. Det eneste vi har kunnet gøre er at holde os selv igang med løb,” forklarer Simone og slår fast:

“Under den her periode har man virkelig opfattet hvad fodbolden betyder for en, når man har savnet det så meget.”

Hvordan har træningsniveauet været i de første par uger?

“Det har været bedre end forventet. Vi har fået rigtig meget teknisk træning ud af det,” slutter Simone.

Spillerne er pt. delt op i faste grupper under træningen. (Foto: Fredericia AVISEN)

Modbydelig nedlukning

Kristian Rasmussen står sammen med Jim Sidney i spidsen for Jyllandsserieholdet, mens Kenneth Wieben har ansvaret for Serie 1-holdet.

Efter træningen talte Fredericia AVISEN med de tre trænere om hvordan det har været at være lukket ned på den måde.

“Man har ikke noget at sammenligne det med, da vi ikke vidste hvor længe vi ville stå stille. Det har faktisk været modbydeligt på en måde,” siger Kristian og fortsætter:

“Det værste er faktisk, at vi havde en fantastisk opstart med en masse nye spillere. Inden vi blev lukket ned havde vi afholdt et træningsstævne og skulle på træningslejr ugen efter, men det nåede vi ikke.”

Kristian Rasmussen (med bolden i hånden) håber, at Fredericia KF kommer i kamp inden sommerferien. (Foto: Fredericia AVISEN)

Mærker man hvor meget fodbold betyder for en i sådan en periode?

“I dén grad,” siger de tre trænere nærmest i munden på hinanden.

“Det er en livsstil, og det værste er, at vi ikke vidste hvor lang tid det varede,” siger Kenneth.

De tre trænere håber nu på, at det lykkes at gennemføre træningskampe i juni, hvor det forventes, at forsamlingsforbuddet øges og der kommer flere lempelser på restriktionerne.

“Det er ikke kun spillerne, der venter på at komme i kamp, det er også os. Vi er også blevet lidt rustne,” slutter Jim med et smil.

Se her flere billeder:

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer