FHK vandt 32-28 mod TMS Ringsted, og selvom det blev lige lovlig tæt til sidst, taget kampforløbet i betragtning, kan FHK konstatere, at den norske storskytte, Mishels Liaba, muligvis skal opereres.

Med den tredje sejr i træk er FHK på fjerdepladsen i ligaen, men det holdt hårdt. TMS Ringsted kom ud til opgøret som vilde dyr, der jagtede et udbytte, men FHK stod imod efter den hektiske indledning på opgøret, hvor gæsterne var føresædet. FHK fik sat en prop i, og efter en udskiftning af Emil Tellerup i målet, ændrede kampen karakter, da fredericianerne begyndte at få redninger fra Jens Fredsgaard samtidig med, at forsvaret fik indstillet sig på TMS Ringsted.

I første halvleg var det særligt Martin Bisgaard, der gik forrest for FHK blandt markspillerne. Angrebsmæssigt var han usvigelig sikker fra fløjen, og i forsvaret fiskede han flere gange bolden fra TMS Ringsteds spillere, og det gav grobund for kontrascoringer. Det gav en pauseføring til FHK på 17-15, og i anden halvleg lignede det, at FHK var på vej til at køre en sikker sejr hjem, men det skete ikke.

FHK var foran 25-20, men med fire TMS-mål i træk blev det pludselig spændende i thansen ARENA. Jesper Houmarks mandskab holdt dog hovedet koldt, selvom Lasse Balstad med omkring ti minutter tilbage af opgøret måtte tage plads på tilskuerpladserne efter, at han var blevet tildelt sin tredje udvisning. Angrebsmæssigt bragede Anders Kragh Martinusen bolden i mål tre gange i slutfasen og det var med til at sikre FHK sejren.

Efter kampen talte vi med FHK-træner Jesper Houmark, der lagde ud med at komme ind på, hvorfor FHK ikke kunne hægte TMS definitivt af.

– De er et god hold, der har præsteret loft i den her sæson, og det lykkedes med igen mod os. De var skarpe på afslutningerne, men jeg synes hele tiden, at selvom vi faldt lidt ud, kom tilbage. Vi fik en del udvisninger, og det gjorde kampen rodet, sagde Houmark.

Tilskuerne i thansen ARENA var mindst talt ikke tilfredse med Balstads udvisninger. To af dem kom efter dueller med TMS Ringsteds Oliver Klarskov, der fra et lavt tyngdepunkt blev ramt i hovedregionen. Tilskuerne mente, at Balstad blev ramt af Klarskovs hoved, og at nordmanden ikke kunne undgå det

– Jeg har ikke selv set dem igen, men det så ud til, at han havde svært ved at undgå det. Det kan være dommerne har ret – de har trods alt et dommerkort, konstaterede Jesper Houmark.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Hvad Houmark til gengæld kan se er, at FHK er på fjerdepladsen i tabellen.

– Vi vil rigtig gerne ligge deroppe, og vi har præsteret til det. Vi har haft lidt udfald, men ellers har vi haft kampen, hvor vi har præsteret bedre end forventet. Lige nu står vi med et flot pointantal ,og to point efter Aalborg (inden de spiller lørdag, red.), og det kunne vi kun have drømt om før sæsonen, forklarede Jesper Houmark.

I den seneste tid har Mishels Liaba været at finde på FHKs holdkort, men det var han ikke mod TMS Ringsted, da den hårdtskydende bagspiller er hjemme i Norge.

– Han er skadet, og er ude i længere tid, og skal muligvis opereres. Rasmus Boysen har vi forhåbentligt tilbage efter landsholdspausen, udtalte Jesper Houmark.

Ligesom tidligere er det akillessenen, der volder Liaba problemer. En norsk specialist skal se nærmere på den, og det er i den forbindelse, at Mishels Liaba er i hjemlandet.

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

adp-as.dk

Emil Tellerup (4): Startede skidt ud i målet, og blev pillet ud efter et kvarter, da han skulle have reddet flere af de mål, som gik ind. Kom ind igen med fem minutter tilbage af opgøret, og gjorde en forskel.

Jens Fredsgaard (7): Godt indhop af Fredsgaard, der startede ud med at redde et straffekast. 

Martin Bisgaard (10 – Man of the Match): Lagde ud med at brænde kampens første afslutning, men efterfølgende satte Bisgaard nærmest ikke en fod forkert. Syv mål på otte forsøg blev det til, og flere forsvarsaktioner, hvor han trak angrebsfejl og erobrerede bolden.

Mads Lenbroch (UB): Kom ikke på banen.

Cornelius Kragh (7): Spillede en godt kamp efter, at han fik hul på bylden. Fire mål på otte forsøg og seks assists blev det til.

Lasse Balstad (7): Efter lidt startvanskeligheder fik nordmanden godt fat i forsvaret. Det er aldrig godt at få tre udvisninger, men når flere af dem er til den tvivlsomme side, er det svært at klandre nordmanden for det.

Nicolaj Nørager (4): Ikke så markant, men holdt spillet godt kørende. To mål på to forsøg, og tre assists fik han leveret.

Kristian Stoklund (7): Nogle gange må han godt slå bolden i jorden, men til gengæld trådte han også til, da det var nødvendigt og scorede et vigtigt mål i slutfasen. Fik lavet seks mål og tre assists.

Malte Pedersen (UB): Kom ikke på banen.

Mads Christiansen (4): Forsvarsmæssigt dækkede han godt op, men offensiven haltede lidt. Et mål på fire forsøg kan Christiansen gøre bedre.

Anders Kragh Martinusen (7): Gjorde en stor forskel i slutningen af kampen, hvor han satte tre kasser ind. I alt blev det til fire mål på fire forsøg, samt fire assists.

Jakob Frederiksen (7): Man ved, hvad man får med Frederiksen, nemlig en bundsolid indsats. Lavede tre mål på fire forsøg.

Kasper Young (UB): Spillede ikke nok.

Rasmus Meyer (4): Brændte en helt fri kontrachance, hvilket trækker ned. Lavede to mål på tre forsøg

Nikolaj A. Nielsen (4): Brændte i lighed med Meyer en helt fri chance, og det er aldrig godt. Fik også puttet bolden i kassen to gange på tre forsøg.