To uger efter premieren på Teater Malstrøms ’Piaf’, der kører for fulde sale på Det Bruunske Pakhus i Fredericia, er det tid til audition på efterårsforestillingen ’Showdown’, efterfølgeren til de populære Burlesque-shows, der kørte i 2018-2020.

Det bliver et erfarent instruktørhold bestående af den velkendte Teater Malstrøm instruktør Sidsel Nyggard og koreograf Luise Lee Falslund, der skal instruere ’Showdown’ sammen, et showkoncept, som de selv har udviklet. Sidsel fortæller:

– Vores ambitioner for showet er høje. Det er vigtigt for os at få sammensat et hold, der er skarpe, talentfulde og dygtige på alle de parametre, der er vigtige for at kunne levere et show i topklasse. Derfor er audition denne gang lidt mere krævende end vanligt og består således af tre delelementer: Et playback nummer, som skal vise evner inden for lipsync, skuespil, udstråling og tilstedeværelse. Dernæst en danse-audition, hvor deltagerne på stedet får tilegnet sig en koreografi, de skal fremvise i mindre grupper. Og sidst, men ikke mindst, en sang-audition for dem, der også stiller op til en sangrolle i showet.

Foto: Tina Liv.

Søgning fra hele landet

Teater Malstrøm holder åbne auditions til sine opsætninger, der typisk tiltrækker kandidater fra et stort opland. Denne gang har interessen dog vist sig at være landsdækkende, hvilket bliver ekstra spændende for produktionsholdet på ’Showdown’ at sammensætte det bedste cast ud fra. Luise uddyber:

– Vi er virkelig begejstrede over den store interesse og tilslutning, der er til audition på showet. Et spændende persongalleri af folk fra et kæmpe opland – helt fra Sjælland til Nordjylland og en masse derimellem. Det er folk i alle aldre – nogle med stor erfaring og lange CV’er bag sig og andre mere uprøvede, men med stort gåpåmod og forhåbentlig den charmerende umiddelbarhed og uspolerede tilgang, som af og til kan forsvinde lidt i takt med lærdom og erfaring. Vi håber på en god balance af begge dele. Det vil skabe den bedste dynamik på holdet.

Foto fra The Time Machine. Foto: Tina Liv.

10-12 pladser på holdet er ledige, konferencier er fundet

’Showdown’ er et interaktivt show-koncept, der kommer til at byde på et stort mix af playback, live sang og dans. Til at styre showets gang har Teater Malstrøm allerede engageret erfarne Mathias Hvidberg Jørgensen som konferencier til showet, hvor han vil være i rollen som ’Siam de Sade’. Mathias spillede med i den første af Teater Malstrøms Burlesque-forestillinger og har siden været at finde på scenen i landets største byer.

Til audition søger Teater Malstrøm 10-12 sangere, dansere og performere i alle afskygninger. Status en uge før auditiondagen var, at godt 30 personer havde meldt sig, og instruktørholdet ved, der kommer flere de sidste dage op til. Sidsel runder af:

– Vi kan ikke vente til d. 19. marts, hvor vi skal møde alle deltagerne og derefter sætte et stærkt hold fyldt med diversitet, talent og nerve.

Faktaboks

  • Praktisk information om audition til kandidater kan findes på Malstroem.dk under ’audition’.
  • ’Showdown’ spiller fra 8. september – 22. oktober 2022, hver torsdag, fredag og lørdag kl. 19.30.
  • Spillested: Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia.
  • Billetter til ’Showdown’ kan allerede købes på billetten.dk