Malk De Koijn er Anders Brixen, Janus Borup Staffe og Lasse Bavngaard aka. Tue Track, Geolo G og Blaes Bukki. Bandet gæster Fredericia d. 7. november.

Gruppens arnested var det selvdefinerede Langestrands-univers, der indeholdt langt mere smil på læben og kreativ underfundighed, end de gangsterattituder hip-hop musikken ellers var fuld af i starthalvfemserne. Malk De Koijn forenede allerede på debutpladen ’Smash Hit In Aberdeen’ det gode beat med en hidtil uhørt evne til at lave humørfyldte tekster med både bagtanke og balstyriske rim. Opfølgeren ‘Sneglzilla’ fra 2002 slog Malk De Koijns navn fast også udenfor hip-hop verdenen. Igen var det kombinationen af de solide grundspor fra Tue Tracks DJ-hænder og gruppens tekstlige eskapader, der tog stikket hjem og albummet blev først kåret til årets bedste af bl.a. Politiken, GAFFA og Ekstra Bladet – og i 2011 sågar som det forgangne årtis bedste danske album overhovedet, af Politikens læsere. Siden da, har det været stille med gruppen, som få gange er fundet sammen og spillet koncerter.

At Malk De Koijn var savnet af mange så man allerede i sommeren 2009, da Tue Track, Blæs Bukki og Geolo G pludselig stod sammen igen, foran op imod 20.000 begejstrede tilskuere i Arena, Roskilde Festivals næststørste scene. Såvel publikum som anmelderne tog imod med begejstring – godt summet op i Politikens efterfølgende anmeldelse: “Malk De Koijn er dansk hiphops mest fantasifulde og musikalsk begavede kapitel og lørdag nat, klokken fire om morgenen har de med fabelagtige beats, underlige kostumer og en ordstrøm af en anden verden cementeret deres position. Ingen er i nærheden af deres niveau. Og selv om Blæs Bukki, Tue Track og Geolo G har været tavse som trekløver, blev deres nye og gamle sange afleveret med en vitalitet og skarphed, der og skarphed, der overgik de største forventninger, der har været til en Roskildekoncert i mange år.”

Spillelisten har aldrig fejlet, og nu er Malk De Koijn er klar til at indtage Danmark igen med deres rim, rap og særegne tag på hip-hop, som den alene udspringer fra den del af landet, der nationen rundt kendes som Langestrand. Showet i Fredericia bliver vildt og et ud af få udvalgte koncerter.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kristoffer
Kristoffer
4 måneder siden

Hvor spiller de og hvornår?