Solen skinner fra en skyfri himmel, og inde i Billunds Boghandel skinner indehaver Elsa Billund også med sit evigt smittende smil. Dørene er åbne på vid gab, både for at lukke foråret ind, men også for at undgå smittefare på dørhåndtag der skal åbnes og lukkes. Puslespil er det helt store hit i denne tid, men også andre ting hitter hos de hjemsendte fredericianere.

“Vi prøver at holde humøret oppe”, fortæller Elsa Billund, da hun bliver spurgt til hvordan det går i denne unormale tid. “Vi overholder de regler der bliver sat op af sundhedsmyndighederne, selvfølgelig gør vi det. Vi forsøger at yde den bedst mulige service, og vi går gerne det ekstra skridt. Vil folk have leveret en god bog eller et brætspil, ja så kan vi sagtens finde ud af det. Det er uanset om det er en børnefamilie, en ældre eller andre der af den ene eller den anden grund ikke kommer herned forbi”, fortsætter hun.

“Vi føler en berettigelse i at holde åbent i denne tid. Mennesker har brug for adspredelse, hvad end det er at fordybe sig i en god bog, et malerprojekt eller et puslespil. Vi kan hjælpe med en her masse forskelligt til at aktivere hjernen, slippe kreativiteten fri eller lignende”, lyder det fra den smilende boghandler.

“Mange sidder også midt i en eksamenstid, hvilket jo er en stor udfordring med lukkede biblioteker. Vi har heldigvis en her række af lærebøger indenfor mange fag, det er både sygepleje, pædagog, lærer og andre fagbøger. Og har vi dem ikke, så kan vi indenfor et par dage få dem hjem”, forklarer Elsa Billund.


“Der var faktisk en kunde der ringede forleden og spurgte ind til en specifik lærebog, om det var en vi nu kunne skaffe. Det tog mig et minut så stod jeg med bogen i hånden, fordi vi har den liggende. Hun troede næsten ikke på mig, men ti minutter senere var hun meget glad hernede”, fortæller hun.

“I denne tid op mod påske udnytter mange også situtationen til at være kreative med børnene. Påsken er en oplagt mulighed at lave hjemmelavet pynt til, så vi sælger en del karton og sådan. Vi har også mange aktivitetsbøger til børn, vi har lærebøger og andre ting til at aktivere børnene”, siger Elsa og fortsætter:

“Der er faktisk også flere folkeskoleelever der har købt notesbøger til dagbøger. Det kan jeg faktisk rigtig godt lide. Det er jo Danmarkshistorie, og man glemmer hurtigt hvordan dagene forløb, hvilke følelser man har og sådan. Men det er der faktisk en del der har købt”.

Udover at høre om hvad de rører sig var jeg også sendt i byen for at køb et puslespil, meget apropos i det der rører sig. På vejen ind for at hente det udbryder Elsa: “Gud, det har jeg da glemt at fortælle. Vi sælger også rigtig meget maling, både akvarel og akrylmaling. Mange udnytter den ekstra tid på at udfolde sig kreativt”.

Med et puslespil og en tilhørende puslespilsmåtte i hånden – og med et smil fra Elsa, kunne jeg fortsætte dagen i det solrige Fredericia.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer