Fredericia AVISEN er med på IMPRO CAMP på Ungdommenshus, campen startede ud i mandags. Den løber over fem dage, vi møder Malene Heidemann om tirsdagen.

Malene Heidemann har netop rejst sig fra middagsbordet og er klar til undervisningen i den store koncertsal. I koncertsalen er det Samuel Hällkvist som med sin guitar lærer deltagerne af campen improvisationens kunst. Samuel er fra Sverige, rundt om ham er seks deltagere, der alle er klar igen.

Impro Camp
IMPRO CAMP: Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Tidligere i Samuels undervisning har de arbejdet med minimalisme. De har blandt andet skulle spille deres navne med alle stavelserne, “vi har også tidligere spillet talrækken på svensk fra 1 til 20”, siger Malene Heidemann som er deltager på IMPRO CAMP. Humøret er højt og selvom opgaverne er meget abstrakte, bliver der ikke stillet spørgsmål, alle er her for at lære.

Impro Camp
“https://fredericiaavisen.dk/wp-content/uploads/2018/08/IMG_7559.jpg”> Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN[/captio
Malene Heidemann er 24 år gammel og kommer fra København. Hun fandt gennem sit netværk ud af at IMPRO CAMP fandtes. Efter hun så et Facebookopslag var kursen sat mod Fredericia og fem dage med IMPRO CAMP. Malenes hovedinstrument er Altsax og hendes kendskab til Fredericia var som mange andres: et sted man kørte forbi i tog. “Det er lidt ligesom at komme til en Ø, det virker som et stille, roligt og hyggeligt farverigt sted”, siger Malene. Malene er også interesseret i arkitektur og har været forbi det store havnebyggeri i Kanalbyen. “Jeg har også været på stranden – der var dejligt, men jeg har sjældent set så mange brandmænd”, siger Malene. Overalt har hun mødt glade og rolige mennesker. Hun håber, at IMPRO CAMP gør hende til en bedre improvisationsmusiker og at hun får et større musisk ordforråd. Men mange af de ting hun lærer undervejs, skal egentlig bare skubbe hende videre, “jeg skal lære en masse som skal glemmes, når jeg skal improvisere igen”, siger Malene og fortsætter “Jeg skal blive mere umiddelbar i mit samspil”.

Impro Camp
 

Selve IMPRO CAMP er hun glad for og Malene afslutter med at sige, “Det er en god gruppe mennesker vi er, de andre er åbne og søde, både skemaet og aktiviteterne er gode”.

Impro Camp
Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Jeg skal ikke opholde musikerne mere og lister ud af døren, mens de starter op igen.