I 1973 blev Brødrene Petersen grundlagt af tvillingebrødrene Egon og Erling Petersen. Grundlaget for virksomheden er ærlighed, samt engagement til kvalitet. Den arv forpligter og hos de nye ejere, Jimi Buck og Allan Steen er man ikke i tvivl om virksomhedens filosofi. De håber med ejerskabet og de nye rammer i Fredericia at kunne skabe et nyt dansk møbeleventyr. 

Svenske Jimi Buck byder velkommen og Allan Steen kommer ilende til, da vi træder ind i domicilet for Brdr. Petersens Polstermøbelfabrik ApS på Snaremosevej. Lokalerne har tidligere huset Napp Jeans. Møbler samles med håndkraft og polstres efter kunstens regler. Alt er lavet fra bunden og alt er med dansk træ. 

Jimi Buck fortæller, at det er møbler til Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika, Oslo, som de laver lige nu. De godt to millioner besøgende vil, når sundhedskrisen er ovre, blive budt velkommen af møbelserien, Pingvinen.

Allan Steen og Jimi Buck i et af Vilhelm Lauritzens vigtigste værker og et anerkendt monument over dansk funktionalisme. Brdr. Petersen fik rettighederne til designet og har fremstillet sofaen siden 2010.

»Vi er beærede over at levere møbler til et så spændende projekt som Oslos nye hovedbibliotek, og samtidigt være med til at udbrede kendskabet til Ib Kofod-Larsen og videreføre hans smukke arbejde til kommende generationer,« lyder det fra Brdr. Petersens to ejere Allan Steen og Jimi Buck.

»Vores rammer i Fredericia er noget helt andet. Det er mere optimalt. Vi kommer jo fra en gård i Viby. Vi flyttede til Fredericia den 1. januar 2020. Sidenhen er tiden gået stærkt. Vi blev alle ramt af krisen, men hurtigt stabiliserede det sig, og vi kan mærke, at der er mange møbelelskere, der ønsker gode møbler og god kvalitet,« fortæller den 54-årige direktør og møbelpolster Allan Steen og bliver suppleret af den 49-årige Jimi Buck.

»Vi har fået en flot modtagelse i Fredericia. Både af Business Fredericia, der lynhurtigt tog kontakt for at fortælle om de mange muligheder, som byen byder på. Vi valgte i første omgang Fredericia fordi, det er idealt for os. Jeg bor i Horsens og Allan i Svendborg, dertil kommer, at mange af vores kunder kommer forbi Trekantområdet. Det er simpelthen en unik placering,« siger Jimi Buck.

Jimi Buck selv kommer fra IT-branchen, men blev omskolet hos Brødrene Petersen, og fandt hurtigt sammen med Allan Steen.

»Vi fandt et godt makkerskab – og købte forretningen. Jeg har altid arbejdet i branchen med en kort afstikker til udlandet. Nu skal vi arbejde hårdt for at nå vores mål om at blive mere etableret og udvide salget internationalt. Vi producerer allerede for flere store brands, hvilket vi er stolte af, men vores egenproduktion har også et stort potentiale. Vi skal omsætte mere og have flere kunder,« fortæller makkerparret.   

God hjælp fra Jobcentret 

»Det er generelt meget svært at finde kvalificeret arbejdskraft i vores branche. Vi har dog også her fået god hjælp fra Fredericia Kommunes jobcenter. Vi manglede eksempelvis en syerske, og det løste de til perfektion,« fortæller Allan Steen. 

Vi er rundt i bygningen, der allerede dufter af danske møbeldesign – og ejernes øjne lyser da også op, da de viser nogle af de klassiske møbler frem, som har hittet særligt i USA. 

»Vi er naturligvis meget passioneret omkring vores virksomhed og produkterne. Vi bruger generelt amerikansk valnød og europæiske eg, hvor vi kan få dokumenteret, hvor træet kommer fra. Derfor bruger vi eksempelvis ikke teaktræ – ingen ved, hvor træet kommer fra, og det duer ikke. Vi skal levere bæredygtige og klimavenlige produkter,« siger Allan Steen.

Vi slutter samtalen i det pt. fremvisningsområde, som begge forventer kommer til at vokse.

»Vi har jo ikke fortalt mange, at vi er kommet hertil, men der kommer da mennesker ind fra gaden og vil se, hvem vi er. Vi arbejder jo i en produktion her, men på sigt vil vi da gerne vise mere frem,« fortæller Jimi og Allan. 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer