Bogen lanceres ved et arrangement i Det Bruunske Pakhus i Fredericia torsdag eftermiddag, kl. 14 – 17 og senere ved en bogsignering hos Billunds Boghandel, Fredericia lørdag den 11. januar kl. 10-14.

Erik Schwensen udgiver for første gang sin spændende og fascinerende dagbog fra indsættelsen i det tidligere Jugoslavien i 1992 og hele opstarten af FN-operationen med UNPROFOR, som hidtil kun har været kendt af en meget snæver kreds. Dertil knytter han en række nutidige refleksioner over personlige og samfundsrelevante temaer, som stadig er særdeles aktuelle og giver stof til eftertanke for mennesker og samfund i dag.

I bogens forord skriver generalløjtnant Kjeld Hillingsø blandt andet:

”….bogen genop­vækker minderne fra den gang danske soldater blev indsat i det tidligere Jugoslavien, og jeg selv havde ”operativ kommando” over dem…….

…..Bogen giver en udmærket beskrivelse af situationen og problemerne for udsendte officerer og bør være pligtlæsning for officerer, der i fremti­den måtte blive udsendt….

….. Erik Schwensen viste sig at have alt det i sig, som man kunne ønske sig af en fører i forreste linje. Han og oberst Harders var igennem flere andre voldsomme episoder, og ville i enhver anden hær have fået en medalje for deres indsats. Forsvarets medalje for tapperhed eksisterede imidlertid ikke den gang, så der er kun at takke dem, og ikke mindst at takke Erik Schwensen, der altid var med helt fremme, hvor faren var størst – i sandhed ”den tapreste af de tapre. ”

Erik Schwensen driver i dag firmaet – ES-Leadership, som arbejder med ledelse, leder­udvikling og personlig coaching. Han er endvidere tilknyttet Acuity World som ledelses­rådgiver, Business Coach og træner, og er censor på en række master- og kandidatud­dannelser ved bl.a. CBS og flere universiteter i Danmark.

Schwensen er formand for VL 104 – Lillebælt i Dansk Selskab for Virksomhedsledelse. Han deltager aktivt i flere frivillige organisationer, herunder formand for 6. Juli Komi­teen i Fredericia og De Danske Forsvarsbrødre for Fredericia og Omegn, samt sekretær i Landskomiteen til Renovering af Fredericia Vold.

I 2016 udgav Erik Schwensen bogen ”Chef for Telegrafregimentet – om lederskab og resultater ”, hvor han, som regimentschef, fortalte om Telegrafregimentets resultater, om udfordringerne og forandringerne, sin personlige baggrund og overvejelser, ledelsesprincipper og strategier, og sine helt personlige eftertanker.

Den nye bog sælges hos Fredericias boghandlere. Den er på 188 sider og illustreret med fotos. I bogen findes også QR-koder, der viser hen til ni forskellige videoer, som er sam­mendrag af de mange timers video, som Erik Schwensen optog i løbet af de syv måneders indsats i det tidligere Jugoslavien.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer