39-årig Maiken Stokholm har gået på Vanegymnastik-forløbet hos Idræt i dagtimerne. For hende har det været givende at få presset sig selv til det yderste, og fået overskredet lidt grænser.

Vanegymnastikforløbet er slut, og Fredericia AVISEN har mødtes med deltageren Maiken Stokholm, der fortæller om baggrunden for at deltage.

”For at tabe mig,” er den første indskydelse Maiken kommer med inden hun fortsætter:

”Jeg går sygemeldt, det er også for at blive smertefri, men det har været primært været for at tabe mig. Jeg har muskler, der sidder som de ikke skal i ryggen, hvilket jeg har døjet med i lang tid. Jeg har været på rygcentret i Middelfart for noget tid siden, hvor de fandt ud af det ar spændinger, efter hold i ryggen.”

Hvordan har Vanegymnastik-forløbet været?

”Det har været fantastisk. Det har givet mig, at livet handler om mig og ikke alle andre. Jeg har fået gode venner, gode vaner. Vi træner meget sammen og så laver jeg puls & styrke og dansefitness. Jeg er her mest for at få sved på panden,” forklarer Maiken og kommer ind på hendes erhvervsmæssige baggrund og hvad fremtiden bringer:

”Jeg er uddannet pædagog, og har arbejdet i forskellige institutioner. Det vender jeg ikke tilbage til. Jeg skal hen i noget kontor/sekretærarbejde, og skal ikke tilbage på skolebænken,” fortæller Maiken.

Selve Vanegymnastikken er delt i to. Der er den fysiske del og en mere mental del, hvor man har fokus på et psykiske.

”Det har været hårdt. Det har været vigtigt at mærke efter. Jeg har haft brug for at presse mig selv til det yderste. Jeg har overskredet lidt grænser, men har været god til at stoppe, når der har været brug for det,” udtaler Maiken, som kommer ind på grænserne, som hun har overskredet:

”Jeg har lagt på knæene. Mine gamle fodboldknæ kan ikke holde til at ligge på gulvet, men det har de gjort. Det er holdånden, der fik mig til det og konkurrencemennesket i mig. Jeg kan ting, jeg ikke troede jeg kunne. Jeg kan lave betydeligt mere motion end jeg troede. Jeg har altid spilet fodbold førhen, og nu kan jeg flere ting. Jeg er konkurrencemenneske og jeg skal ikke være den der slækker holdet,” siger Maiken og kommer ind på selve den mentale del af forløbet:

”Hjernerejsen, eller hvad vi skal kalde den, har været rigtig god for mig, den har hjulpet mig til at holde mig til planen. Den plan jeg har i hovedet, holder jeg.”

Vanegymnastik er nu et overstået kapitel, men Maiken ser frem til fortsat at ses med de øvrige deltagere på holdet i andre sammenhænge hos Idræt i dagtimerne.

”Det er lidt vemodigt, men jeg ser dem herude, fordi vi er her andre dage også. Det har været superfint at lære dem at kende, det er søde mennesker vi har gået på holdet med,” forklarer Maiken, der også henover sommeren skal være aktiv:

”Jeg fortsætter med at træne til sommeridrætten. Så længe jeg er sygemeldt kører jeg herud og træner.  Det er fedt at komme ud at lave noget. Det giver mig socialt samvær og overskud at komme herud, og man ligesom bliver brugt lidt fysisk.”

Deltagerne ved Vanegymnastik har alle haft et mål ved det, og Maiken kommer her ind på sit:

”At fastholde de gode vaner, det er lidt for livet. Det er ikke kun de her 13 uger. Vi har lige startet fodbold-fitness op, hvor DBU bliver blandet i det efter sommerferien,” siger Maiken, der er tovholderen bag projektet:

”Vi startede op, fordi vi var fodboldtossede mødre fra Fredericia KFUM. Klubben kontaktede så DBU. Der kan man også komme med dårlig ryg. Man kan godt introducere med dårlig ryg. Alle kan være med der, det er bredden, som er i fokus,” understreger Maiken.

Med sig fra Vanegymnastikforløbet tager Maiken også en række øvelser fra den fysiske træning, der kan overføres til fodbold-fitness.

”Planlægning, motion og hele cirkeltræningen kan være noget, vi har lavet til HIT, som er en aktivitet ved Idræt i dagtimerne. Det er fedt, jeg kan godt lide at bestemme har jeg fundet ud af det,” siger Maiken med et grin og fortsætter:

”Vi skal lave cirkeltræning, sidste gang spillede vi kryds og bolle. Vi har bedt om boldtræning, fordi alle ikke har føling med bolden. Alle synes det er sjovt. Jeg kan godt lide det, når der er fodbold indblandet. Det er ligesom, hvis der er en gulerod foran en kanin, men det er nok, fordi jeg altid har spillet fodbold,” lyder ordene fra Maiken Stokholm.