Fredericia AVISEN var til endnu en koncert i denne weekend. Begge dage var det Eksercerhuset, som viste sig som et perfekt og alsidigt spillested. Det lokale kopiorkester, Padlock Chain, varmede op for det originale powerband Magtens Korridorer.

EventC har nu foldet tre vidt forskellige arrangementer ud i Eksercerhuset, Magtens Korridorer blev endnu et succesfyldt arrangement. Eksercerhuset har efter koncerterne været brugt til Gin-Festival, Sebastian med band og i går var et brag af en fest, da magten blev foldet ud i et udsolgt Eksercerhuset.

Padlock Chain

Det lokale skrammelrock orkester, som de kalder sig selv, fik fornøjelsen af at varme op med et cirka 20 minutter kopisæt med fart på.

rock
Peter Friis Autzen laver motorcykellyde til “Born to be wild” Foto: Joan Barløse, EventC

Padlock Chain spillede hits med stor overbevisning og deres forsanger, Peter Friis Autzen, var en sikker frontmand, der også gav prøver på ironisk stand-up mellem numrene. Med smil på læben prøvede han at gøre bandet til hovedakt og jokede med oprindelsen af deres veludførte kopinumre.

Kenneth Madsen, Christian Mørch, Lars Dreymann og Peter Friis Autzen leverede varen de er kendt for, og fik varmet salen op. En god start på det rockbrag, der ventede.

Magtens Korridorer

Magtens Korridorer har en stor fast fanskare, der elsker deres bagkatalog, men i aftes blev deres seneste udgivelse foldet ud.
Halvt til Helt er titlen på deres nye samling af numre, men Johan Olsen lover, at vi også kommer omkring nogle af deres største hits.

rock
Johan for fuld udblæsning. Foto: Joan Barløse, EventC

Det er et lidt forandret Magtens Korridorer, der spiller i Eksercerhuset. Den enorme mængde af alkohol bandet plejer at drikke på scenen, og de evige tændte cigaretter i mundvigen eller hånden af både Johan Olsen og Niklas Schneidermann er slukkede. Der er fuld fokus på at præsentere det nye album, og det kommer publikum til gode. Bandet lyder skarpere end de tidligere hørt og folk modtager bandet med kyshånd.

rock
Folket hylder Magtens Korridorer. Foto: Joan Barløse, EventC

Desværre var det ikke muligt at have Katinka med, som synger duet med Johan, på den nye smukke “Slipper Snoren”. Men bandet klarer det fint uden. Versionen med Katinka er en af mine absolut favoritter fra det nye album. Nummeret “Alkohol” bliver også godt modtaget som en nyklassiker allerede.

Jeg har personligt et par favoritter i deres bagkatalog, og et par stykker jeg godt kan undvære. Det er som om Magtens Korridorer har hørt mig. Inden koncerten sad vi og hørte “Sorte Stråler”, den spiller bandet for fuld udblæsning. Da “Milans Allé” toner ud har jeg fået alt, hvad jeg har ønsket mig, og det ser ud som om, at hele Eksercerhuset, mener det samme. Da Johan kaster sig ud blandt mængden, har Magtens Korridorer allerede skabt et stærkt nok fundament til, at han kan surfe sikkert gennem mængden af bærende hænder.

Magtens Korridorer
Johan på lånte hænder. Foto: Joan Barløse, EventC

Jeg har set en del Magtens Korridorer-koncerter, og det her er måske den bedste, en sådan præstation leder tankerne hen på Gasolin. Det kan måske være store ord og sko at udfylde, men Magtens Korridorer i topform skaber en folkefest. Det er med skæv rock og tekster, der ikke er skrevet med venstre hånd, men ofte kræver, at man har levet livet på godt og ondt.

Magtens Korridorer
Rasmus Kern og Niklas Schneidermann i dyb koncentration. Foto: Joan Barløse, EventC


Johan Olsen, Rasmus Kern, Niklas Schneidermann, Terkel Møhl og
Anders Ramhede skabte en suveræn rockfest i Eksercerhuset. Da jeg er personlig fan af Magtens Korridorer, vil jeg ikke anmelde koncerten med stjerner, da jeg finder mig selv inhabil.

EventC leverede en udsolgt koncert, hvor der aldrig var lang kø til, hverken toiletter eller bar. Selvom der var mange fulde mennesker så var sikkerheden i top. Jeg tør godt at sige, efter to dage med koncerter i Eksercerhuset af Fredericia, har fået et spillested til store koncerter i fremtiden.