Mærsk ændrer sin helårsvejledning for 2020 baseret på foreløbige Q3-tal og de nuværende udsigter for 4. kvartal.

Søren Skou, administrerende direktør for A.P.Moller – Maersk siger:

»A.P. Møller – Mærsk er på vej til at levere et stærkt 3. kvartal med solid indtjeningsvækst på tværs af alle vores virksomheder, især inden for Ocean og Logistics & Services. Volumen er steget hurtigere end forventet, vores omkostninger har været godt under kontrol, fragtraterne er steget på grund af stærk efterspørgsel, og vi vokser hurtigt indtjeningen inden for Logistik & Services. Udsigterne for 4. kvartal er solide af de samme grunde, og vi er derfor i stand til at opgradere vores forventninger for hele året,« siger Adm. Direktør for A.P. Møller Mærsk, Søren Skou og fortsætter:

»Udsigterne for 2021 er fortsat usikre på grund af den igangværende pandemi. Den positive indvirkning fra stimuluspakker kan være mindre stærk i 2021, potentielle nye låsningsproblemer vil påvirke efterspørgslen, og timingen og effektiviteten af ​​en potentiel vaccine vil påvirke 2021.«

Virksomheden rapporterer nu en urevideret omsætning på USD 9,9 mia. Og en EBITDA før omstrukturerings- og integrationsomkostninger på USD 2,4 mia. I 3. kvartal 2020 drevet af et fortsat opsving i efterspørgslen og vores initiativer til at forbedre omkostningerne. Volumen i Ocean faldt med omkring 3 pct. i 3. kvartal 2020 sammenlignet med året før, hvilket er lidt bedre end den forventede mid-encifrede sammentrækning.

A.P.Møller – Mærsk forventer at tage en omstruktureringsafgift på ca. USD 100 mio. I 3. kvartal 2020 relateret til afskedigelser på ca. 2.000 ansatte som følge af ændringerne i organisationen i Ocean and Logistics & Services, der blev annonceret den 1. september 2020.

I betragtning af resultatet i 3. kvartal 2020 og det nuværende indtjeningsmoment, som vi ser på tværs af virksomhederne, forventes EBITDA for hele året nu at være i intervallet 7,5-8,0 mia. USD før omstrukturerings- og integrationsomkostninger (tidligere 6,0-7,0 mia. USD) . Alle andre parametre i vores vejledning frigivet den 19. august forbliver uændrede.

Handelsbetingelserne for de kommende kvartaler er fortsat underlagt en større usikkerhed end normalt i betragtning af de forstyrrelser, der er forårsaget eller potentielt forårsaget af COVID-19.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer