A.P. Møller – Mærsk og Taulov Dry Port indgår én af Danmarks mest strategiske samarbejdsaftaler inden for logistik- og lagerfaciliteter

Et strategisk partnerskab mellem A.P. Møller – Mærsk og Taulov Dry Port danner grundlaget for et fremtidigt samarbejde mellem de to virksomheder om et førende logistik- og lager setup med central beliggenhed tæt på henholdsvis Fredericia Havn, jernbaneknudepunktet og motorvejsnettet. I samarbejdet ligger i første omgang en samlet investeringssum på 1 mia. kr. til lager- og domicilbyggerier.

Aftalen, som bliver én af de mest innovative aftaler inden for den danske havne- og logistiksektor, vil styrke og videreudvikle Taulov Dry Port som ét af de førende europæiske transportknudepunkter med adgang til konkurrencedygtige lagerfaciliteter og end-to-end transportløsninger, der kombinerer skib, jernbane og lastbiler.

Placeringen af Mærsks landbaserede transport- og logistikaktiviteter i Taulov Dry Port betyder, at de to virksomheder i fællesskab kan henvende sig til danske og internationale kunder med 360-graders fleksible og bæredygtige løsninger inden for logistik, lager, multimodale transportløsninger og havneinfrastruktur. 

Med aftalen bliver Mærsk den foretrukne logistikoperatør i Taulov Dry Port og vil på deres kunders vegne drive de kommende lager- og logistikfaciliteter.

Investeringerne i lager- og logistikfaciliteter finansieres i et joint-venture partnerskab mellem ADP og PFA med Mærsk Agency Danmark som fremtidig lejer.

”Alle vores kunder, som vi fragter containere for, har behov for løsninger ikke blot til vands, men også på land i havnen og videre derfra til et varehus. Vores ambition er at styrke vores forretning inden for logistik, således at vi kan tilbyde kunderne integrerede end-to-end løsninger og derved tage en del af kompleksiteten ud af logistikkæden. Partnerskabet med Taulov Dry Port om et nyt dansk lager- og logistikhus er et vigtigt led for, at vi kan lykkes med den ambition,” siger Vincent Clerc, Executive Vice President i A.P. Møller – Mærsk og CEO for Ocean and Logistics.

Et joint-venture med Danmarks største pensionsselskab PFA

Taulov Dry Port er et joint-venture mellem de to stærke parter havneselskabet ADP og pensionsselskabet PFA. Siden etableringen af joint-venture samarbejdet i oktober 2017 har de to parter taget strategisk vigtige skridt i udviklingen af Taulov Dry Port med meget store investeringer i erhvervsarealer og i opførelsen af store og fleksible lager- og logistikbyggerier for nogle af de største virksomheder i Danmark.

Det næste strategiske skidt i udviklingen af Taulov Dry Port tages nu ved at byde Mærsk velkommen som den foretrukne logistikoperatør.

”Det strategiske partnerskab mellem Taulov Dry Port og A.P. Møller – Mærsk skaber betydelige perspektiver i forhold til at skabe logistik- og lagerløsninger i stor skala på det danske og internationale marked. Som velkonsoliderede partnere med høje ambitioner om at tilbyde værdifulde ydelser og bæredygtige løsninger, vil Taulov Dry Port som det vigtigste multimodale transport- og logistikcenter nu blive endnu stærkere”, siger Mikael Fogemann, Chief Portfolio Manager, Nordic Real Estate, PFA.

Taulov Dry Port ejer ca. 900.000 m2 grundareal til logistik med en attraktiv beliggenhed i den centrale europæiske transportkorridor – udpeget af EU – som dermed giver virksomheder optimal adgang til de europæiske og skandinaviske markeder med hurtige transittider.


Værdiskabende partnerskab

A.P. Møller – Mærsk og Taulov Dry Port vil med det nye partnerskab kunne tilbyde værdiskabende og konkurrencedygtige kundeløsninger.

Taulov Dry Port er beliggende i Danmark som et centralt europæisk transportknudepunkt. Danske og internationale virksomheder kan drage fordele af at være tæt på alle transportformer forbundet til én af de største danske dybhavshavne i Fredericia med containerterminaler samt moderne og fleksible lagerløsninger.

”Vores kunder vil mærke værdien i partnerskabet, fordi vi kommer til at gå i markedet med konkurrencedygtige og skalerbare løsninger inden for lagerfaciliteter og ”last-mile” distributionsløsninger. Der ligger et meget stort potentiale i udviklingen af løsninger, der kombinerer transport via søvejen og jernbanen, og vi ønsker at gå forrest i markedet med multimodale transportløsninger, der støtter den grønne omstilling” siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S.

Stolt Borgmester

Det var også en stolt Borgmester, der fortalte på pressemødet i Port House, at investeringen vil kaste arbejdspladser af sig.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer