Fredericias store havefest, Madsby Rock, løb i dag af stablen. Det blev præcis, som publikum ønskede det denne lune lørdag i august; en fest fra start til slut. Der var ingen opvarmningsband til dagens koncerter, men der blev varmet op foran koncertpladsen, hvor en kulisse af Harald Nyborg-Festivalstole, dåsebajere og shotsrør flød i samme fart, som bækken i Madsby Enge på en stormfuld dag.

Madsby Rock havde sin debut i 2012 og er efterhånden blevet kendt som hele Fredericias havefest, og det er, der en god grund til, mener gæsterne:

“Vi elsker at komme her. Det er præcis, som det plejer at være. Vi er nogle stykker, der mødes hvert år og fester, danser og hygger. Madsby Rock er for alle – og vi elsker, at vi møder mange, vi kender, og bare kan være os selv”, sagde en koncertgænger, inden hun dansede sin vej frem til scenen, hvor Johnny Madsen var i gang med sine folkelige vers.

Lågsus ft. Brandon Beal, Kidd og Vild Smith sang festen i gang kl.13.00, hvor særligt de yngre gæster var at finde helt foran scenen, inden Madsen indtog scenen kl.15. Johnny Madsen fik i øvrigt sommerstemningen frem med en blanding af blues, snak, rock, som var han havefestens hyggeonkel. Publikum smilede og skrålede med Johnny, der flere gange sagde ”Fredericia” til alles store tilfredshed.

Vinhandler Dennis Kappel fra Vinoble i Fredericia havde i år en champagnebar til Madsby Rock – boblerne var populære: Vi kommer igen næste år, sagde han.

Kl.17.00 gik Nabiha på scenen. Hun leverede en fremragende koncert og har efterhånden et bredt repertoire med mange ørehængere. På dette tidspunkt var der også flere af gæsterne, som havde gået kilometervis af skridt på de grønne arealer – og der var ikke kun saftevand, der var blevet indtaget, i alt fald kunne det ligne, at nogle gik deres kilometer af flere omgange fra side til side, men de havde det sjovt, det var man ikke i tvivl om.

Der var mere 400 frivillige i gang i løbet af dagens Madsby Rock, og blandt dem var humøret også højt. Også blandt de selvstændige som havde boder til dagens arrangement, var der en god stemning. En af dem, Dennis Kappel fra Vinoble, solgte vin og champagne til de tørstige koncertgængere. ”Jeg er ganske tilfreds. Jeg tror på, at vores koncept har sin berettigelse og generelt så har gæsterne, for eksempel, taget godt imod vores nye champagnebar. Jeg er sikker på, at vi er med igen næste år”, sagde vinhandleren til Fredericia Avisen.

I pauserne fyrede DJ’en op for de fede vibes, og da han senere diskede op med en AQUA-medley, ramte han skyerne i popularitet.

Kl.19.00 var det blevet tid til R&B-Pop-Bandet Scarlet Pleasure, et band der konstant stiger i niveau, og vel snart rammer de store scener i hele Europa.

Kl.21.00 var det de erfarne drenge fra Carpark North, der satte lys på himlen, hvor skyerne havde samlet sig med et par stjerner kiggende ned. Tidligere på dagen havde det dog været et perfekt koncertvejr, med både sol og behagelige grader –  men skyerne holder jo på varmen, som en mandlig koncertgæst konstaterede.

Der var også gang i ølteltene og madboderne, dog på ingen måde at sammenligne med køerne ved årets Rock Under Broen. Godt 2500 koncertgængere nåede frem sidst på eftermiddagen, et tal, som arrangøren var tilfreds med, selvom målet med 3000 ikke blev nået.

De 3000 gæster rammer Madsby Rock måske næste år, for havefesten har bidt sig fast i fredericianerne, der festede ved de mange borde-bænke-sæt, der var sat op på Fredericia fFs grønne fodboldbaner. Til at slutte aftenens havefest var der fuld spade på programmet, da den lokale guitarhelt Søren ”Søgge” Andersen sammen med ”Electric Guitars” spillede strengene varme og fik publikum til at hvine i ekstase med gæsteoptræden fra DADs Jesper Binzer.

Dagens højdepunkt kom dog, da Carpark North spillede højere end Lillebæltsbroernes tågehorn med nummeret, Transparent & Glasslike, afsluttende med en genial trommesolo af Morten Thorhauge. Publikum kvitterede med jubel og råb efter mere.

Vi ses næste år.