Efter nogle specielle år uden aktiviteter er Madsby Legeparks Venner igen klar. De skyder sæsonen i gang på søndag klokken 10:00, hvor de holder et informationsmøde i hus 3 i legeparken.

Madsby Legeparks Venner blev stiftet for 14 år siden af Preben Sørensen og Jytte, og det skete lidt ved en tilfældighed fortæller Preben.

– Det startede med at Kim Ekstrøm, der var souschef i Madsbyparken, havde en artikel hvor der stod, at han havde prøvet at lave julemarked og det ikke lykkedes. Jeg har stor interesse for jul og henvendte mig. Jytte havde også henvendt sig . Inden længe sad vi med det hele og blev enige om, at vi skulle lave en forening. Både Jytte og jeg er tilbage og vil ikke opgive Madsby Legeparks Venner. Madsby Legepark er så speciel og man kan godt have en dårlig dag og så gå derned og blive glad, fordi legende børn er smittende, siger han.

Foreningen har til formål at lave aktiviteter i Madsby Legepark. Eksempelvis står den for at lave halloween, julemarked og andre aktiviteter, men corona har gjort, at flere af foreningens frivillige har trukket sig tilbage og derfor skal de ud at rekruttere nye folk.

– Søndag holder vi møde, og der håber vi, at der kommer nogen. Man skal ikke føle man er nødt til at komme derned hver gang, og vi vil have en stor styrke at satse på, da det skal være sjovt og ikke en pligt.  Nu har vi fået et pragtfuldt klubhus og det kan vi lave gode mødeaktivteter i og bruge det til vores børneaktiviteter, og det er et stort plus for det. Vi har fået gode betingelser af parken og nu skal vi bare have bygget det op igen, siger Preben Sørensen.

Det er med optimisme i stemmen, at Preben siger, at foreningen skal i gang igen, men han havde sin tvivl på et tidspunkt.

– På et tidspunk troede jeg ikke, at vi kunne komme igen, men os der var tilbage havde stor interesse for det og så fik vi  skaffet lidt medlemmer og gode betingelser fra parken som vil have os som frivillige og det kommer op at stå igen. Om det tager halvt eller helt år må vi se på. De aktiviteter vi laver må vi sætte efter styrken vi har. Julemarkedet er sikret. Vi kommer tilbage med fuld styrke på det og så må vi se hvad vi laver i løbet af året, siger Preben og løfter sløret for, hvad der ellers kommer til at ske i løbet af året:

– Vi regner med at komme med to arrangementer. Vi har en god samarbejdspartner, som vi endnu ikke kan fortælle hvem er, som vil lave noget i parken. Det bliver stort og der vil også være Skt. Hans og Halloween. Det er det vi kan , vi kan også lave lidt små events for børn som æblepres og lignende. Men de store arrangementer skal vi nok regne med 3-4 af. Parken er også meget interesseret i det og vil lægge styrke i hvor vi kan assistere dem.

Hvad er jeres mål?

– Vores mål er ikke at tage lønnet arbejde. Vi skal være der med et smil, og kan lave småarrangementer for børn. De indtægter vi kan lave via eksempelvis tombola vil gå til gratis aktiviteter for børn som fx julemarked. Der er et væld af gratis aktivteter, fordi julen kan være dyr og så vil vi give børnene oplevelser, slutter Preben Sørensen.